Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. με θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για αύξηση των θέσεων στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του 2018» (συνυπογράφει ο Γ. Κασαπίδης)

22 Μαρτίου 2018
15:14
Κανένα σχόλιο

Την ανάγκη να αυξηθούν οι θέσεις για τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2018 επισημαίνουν με σχετικό ερώτημά που συνυπογράφουν οι βουλευτές Ν.Δ., Καστοριάς Μ. Αντωνίου, Κοζάνης Γ. Κασαπίδης και Φλώρινας Ι. Αντωνιάδης.

Προς έκπληξη όλων, σε προτεινόμενο σχέδιο, σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων προς την Κ.Ε.Δ.Ε., προτείνεται η μείωση θέσεων κατά 57 άτομα για τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Την ίδια στιγμή που πανελλαδικά υπάρχει αύξηση θέσεων απασχόλησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η αδικαιολόγητη αυτή πρόταση αφορά μόνο στην ακριτική μας Περιφέρεια, στην οποία μάλιστα καταγράφεται ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας!

Ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του προγράμματος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την ερώτησή τους εφιστούν την προσοχή στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Ταυτόχρονα επιδιώκουν την άρση αυτής της αδικίας εις βάρος των Δυτικομακεδόνων πριν από τη σχετική προκήρυξη του προγράμματος.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Την Υπουργό: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ. Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για αύξηση των θέσεων στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του 2018»

Κυρία Υπουργέ,

Στο με αρ. πρωτ. 49/20-2-2018 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, το οποίο απευθύνεται στην Κ.Ε.Δ.Ε., περιλαμβάνονται οι προτάσεις κατανομής θέσεων ανά Δήμο για την επικείμενη προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης σε 274 Δήμους της χώρας μας. Με το ίδιο έγγραφο ζητείται από την Κ.Ε.Δ.Ε. ο σχολιασμός της κατανομής θέσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καλύτερη οργάνωση του νέου κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους.

Ειδικότερα, στην προκήρυξη του προγράμματος για το έτος 2018 διαπιστώνεται η αύξηση των θέσεων απασχόλησης σε ποσοστό 3,5% έναντι του έτους 2017, καθώς η φετινή προκήρυξη αναφέρεται σε 25.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2017 αφορούσε 24.250 θέσεις.

Ωστόσο, ενώ πανελλαδικά υπάρχει αύξηση των θέσεων απασχόλησης, στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, παρατηρείται μείωση των θέσεων κατά 57 άτομα, ήτοι μείωση σε ποσοστό 13,5%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2017 είχαν δοθεί στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας 423 θέσεις απασχόλησης, ενώ στο πρόγραμμα του 2018 σχεδιάζονται μόλις 366 θέσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι Δήμοι Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας που είχαν λάβει το 2017 93 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, κυρίως γενικών καθηκόντων σχολείων, δε λαμβάνουν για το έτος 2018 ούτε μία θέση.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αποκαταστήσετε την προφανή αυτή αδικία σε βάρος των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αντί να καταγράφει αύξηση στις θέσεις απασχόλησης, καταλαμβάνει σύμφωνα με το σχεδιασμό την πρωτιά στη μείωση των θέσεων κοινωφελούς εργασίας;

2. Προτίθεστε να αυξήσετε τις προτεινόμενες θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2018;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.