Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων  στην Απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 6:00μμ στην έδρα του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης αλλά και στις αρχαιρεσίες του που θα γίνουν τη Κυριακή 12 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο από τις 9:00 μέχρι  20:00.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Κι εσύ ζεις τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση, την καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, την ανεργία…
Κι εσύ ζεις τις βαριές συνέπειες της κρίσης, της αντιλαϊκής πολιτικής και την επίθεση της πλουτοκρατίας που χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Ασφυκτιείς από τα χαράτσια, τους φόρους…
Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκες και αξιοπρέπεια. Θέλουμε ελεύθερο χρόνο και μας τον στερούν.
Δεν μπορούμε να «σκύβουμε το κεφάλι», δεν μπορούμε να πούμε «ότι γίνει ας γίνει» και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργανωμένη, στη συλλογική δράση και όχι στην αναζήτηση «ατομικών λύσεων» γιατί αυτό μας αποδυναμώνει κι εξυπηρετεί αυτούς που πλουτίζουν με την εκμετάλλευση του δικού μας κόπου.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Στο Σωματείο μας θα γνωρίσεις τα δικαιώματά σου αλλά και πώς θα διεκδικήσουμε τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης μας.
Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, αυτό θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία,
Το σωματείο θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών σου προβλημάτων.
Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης που αναπτύχθηκαν μέσα από πολύχρονους, σκληρούς αγώνες. Σωματείο σημαίνει ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Μέσα από το σωματείο θα κρατήσουμε υπερήφανη και αξιοπρεπή στάση για κάθε εργασιακό και κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά.
Σωματείο σημαίνει «αγκάλιασμα» των νέων συναδέλφων/σων που μπαίνουν στον κλάδο μας. Στήριξη σε κάθε τους βήμα. Το σωματείο μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τον εαυτό μας μέσα από πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Είναι κοινότυπο αλλά το ξέρουμε όλοι ότι αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό κάνει το σωματείο μας. Πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας. Με αυτό τον τρόπο απαντάμε στις απειλές, στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Με τη δύναμη της εργατικής αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας αναμετριέται το σωματείο μας με την εργοδοσία που καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης, την υποτακτική στάση.
Το σωματείο μας παλεύει για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
 Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 €
 Μόνιμη-σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου και 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
 Υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα. Η Κυριακή αργία είναι για μας και τις οικογένειες μας.
 Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.
 Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία.
 Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων.
 Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

Οι μεγαλέμποροι, οι ιδιοκτήτες των Super Markets, γενικά τα μεγάλα αφεντικά έχουν την εξουσία στα χέρια τους και παρ’ όλα αυτά είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις. Είναι οργανωμένοι για να καταπατούν τα δικαιώματά μας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η αντεργατική επίθεση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη.

Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό, να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία και η δική σου συμμετοχή. Η εμπειρία του εργατικού κινήματος αυτό δείχνει, με την πάλη και την οργάνωσή μας κατακτήθηκαν δικαιώματα.

Γίνε μέλος του Σωματείου- Πάρε μέρος στον αγώνα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Τετάρτη 25/1/2017 στις 6:00μμ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12/02/2017 από 900 ως 2000. Η Γενική συνέλευση και οι εκλογές για όργανα διοίκησης θα γίνουν στην έδρα του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης