2o Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ 5η μέρα, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

24 Μαρτίου 2018
17:41
Κανένα σχόλιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

15:00 ΚΑΦΕ ΙΔΕΕΣ: Λαϊκή Συνοδεία [Μουσική]

Μια χαρτογράφηση της λαϊκής μουσικής του χθες και του σήμερα…

18:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΙει το κοινθλλρο μα στο παρελθ΄θτσαρΔΑΣ: Υπό το φως των κεριών [Οινογνωσία]

Έργα γιορτινά και γεμάτα από την συναναστροφή των ανθρώπων παρουσιάζονται μπροστά στο θάμπος των κεριών . Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή εκλεκτών κρασιών και τυριών.

20:30: Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου: Κατσαρίδα [Θεατρική Παράσταση]

Το Θέατρο Μικρός Βορράς παρουσιάζει ένα αντιηρωικό ντανταϊστικό μιούζικαλ που μιλάει για τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας και τον διακαή πόθο της να πραγματοποιήσει το όνειρό της που δεν είναι άλλο απ’ το ν’ ανέβει στο φεγγάρι…

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος.

Είσοδος: 5

21:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Εγώ η Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα [θεατρική παράσταση]

21.30 CAZARTE Ρίτα Αντωνοπούλου Θοδωρής Οικονόμου [Συναυλία]

Μια, μουσική συνομιλία δύο μοναδικών καλλιτεχνών στο σήμερα με το βλέμμα στο παρελθόν και το μέλλον σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι να δίνουν τη θέση τους στις ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και μια εσωτερική δύναμη από δύο ερμηνευτές που καθηλώνουν.

Είσοδος: 5 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2Ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου

σε μια σπάνια μουσική συνομιλία

στο σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και το μέλλον

στο CAZARTE

ΚΥΡΙΑΚΉ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 στις 21.30

Μια σπάνια μουσική συνομιλία δύο μοναδικών καλλιτεχνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν αύριο στις 21.30 στο CAZARTE. Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου ερμηνεύουν εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι και ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη σε μια συναυλία που θα καθηλώσει το κοινό.

Που: CAZARTE

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

Πότε: 25 Μαρτίου 2018


Τιμές εισιτηρίου:

5 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2Ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ στο θέστρο

Η εταιρεία θεάτρου Μικρός Βορράς σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ‘’Η Κατσαρίδα’’ του Β. Μαυρογεωργίου, έρχονται στην Πτολεμαΐδα, στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου. Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος καλεί τους μεγάλους φίλους του Μικρού Βορρά σε ένα ντανταϊστικό εξωφρενικό εγχείρημα.

Μία παραγωγή με δύο ηθοποιούς και τρεις μουσικούς σε ένα σύγχρονο ανέβασμα που φιλοδοξεί να προσεγγίσει το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό της Πτολεμαΐδας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο είναι ένα αντιηρωικό ντανταϊστικό μιούζικαλ και μιλάει για τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας και τον διακαή πόθο της να πραγματοποιήσει το όνειρό της που δεν είναι άλλο απ’ το ν’ ανέβει στο φεγγάρι.

Ένας ντεντέκτιβ, μία φάλαινα, τεράστια παγόβουνα, ένας ποντικός, η μικρή Θεανώ, ένας εσκιμώος ακόμα και δραματοποιημένα έντομα θα την συντροφεύσουν σ’ αυτό το δύσκολο και περιπετειώδες ταξίδι. Θα γευτεί την προδοσία, θα τρέξει σε υγρούς υπονόμους θα χορέψει σε ξέφρενους ρυθμούς θα διασχίσει ωκεανούς θα γευτεί την απόρριψη αλλά τίποτα δεν θα κλονίσει την πίστη της, γιατί το μοναδικό πράγμα που αξίζει στον κόσμο δεν είναι παρά να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Τρεις μουσικοί, με ένα δαιμονισμένο βιολί, μία ηλεκτρική πεταλιέρα, και μία απόκοσμη αλλά και ευαίσθητη φωνή θα συντροφεύσουν, ζωντανά, τη μικρή κατσαρίδα μας στην αναζήτηση του ‘’άπιαστου’’.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό: Γιάννης Κατρανίτσας

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Hair styling, μακιγιάζ, κοστούμια: Στέφανος Μπαμπούλης

Βίντεο: Γιάννης Τόμτσης

Σχεδιασμός αφίσας: Δωροθέα Λούκρη

Επικοινωνία: Τσάβος Χρήστος

Βοηθός σκηνοθέτη: Άρτεμις Ζούλη

Βοηθός κινησιολόγου: Μαρία Κέκη

Παίζουν: Χρήστος Τσάβος, Κωνσταντίνος Φωτίου

Μουσικοί: Χρήστος Πασχαλίδης, Νάσια Σιαμέτη

Τραγούδι: Μαρία Κατέχη

INFO:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου

Ώρα: 20.30

Τιμή Εισόδου: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:

Βασ. Σοφίας 30

Πληροφορίες: 2463028740

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ: http://www.ypsikaminos.gr/

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.