Η Μακεδονία δεν είναι ένας Βαλκανικός Μαχαλάς (με αφορμή την ραδιοφωνική* συνέντευξη του Κώστα Σέλτσα, Βουλευτή Ν. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ)

28 Μαρτίου 2018
12:17

Η Μακεδονία κοιτίδα του Ελληνισμού Ο Κώστας Σέλτσας είναι «φίλο Σκοπιανός»

κ. Σέλτσα, είστε «φίλο Σκοπιανός». Μας το «είπατε» με μεγάλη δόση κυνισμού και μάλιστα σε δημόσια παρουσία σας και εννοώ την ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχωρήσατε το προηγούμενο διάστημα στο Ράδιο Αμύνταιο.

Η αναφορά σας ότι όσοι αντιδρούν – στο να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων – είναι εθνικιστές, είναι δηλωτικό αυτού που σας προσάπτω. Είστε…

Ο αλυτρωτισμός που είναι κύριο χαρακτηριστικό του συντάγματος των Σκοπίων, για την πολιτική ζωή της χώρας μας αποτελεί – είναι το άλλοθι επί σειρά ετών. Τους βολεύει τα μάλα. Εσείς βέβαια είστε με το πακέτο Πινέιρο!!!

Αυτό και αν δεν είναι πολιτική άποψη και θέση.

Η αναφορά σας στο άρθρο 45 του συντάγματος των Σκοπίων, ότι έχει αλλάξει, δεν σας δικαιολογεί με τίποτα. Δεν σας σώζει…

Επειδή πρέπει να ανακαλέσετε και να ζητήσετε και δημόσια συγνώμη για την στάση σας από τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σαν πράξη σεβασμού και ευγένειας, σας προτείνω να ανατρέξετε στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου** για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Τώρα σε ότι αφορά την συζήτηση για τα Σκόπια, κρατάει και μας ταλαιπωρεί ως χώρα γιατί δεν υπάρχει μια πολιτική ηγεσία η οποία θα θέσει ηγεμονικά και με αυτοπεποίθηση την ημερήσια διάταξη. Έτσι το λεγόμενο Σκοπιανό επισκιάζει τι;

Τον τεράστιο θησαυρό, το τεράστιο παραγωγικό, δημιουργικό, πολιτιστικό κοίτασμα που αποτελεί η ίδια η Μακεδονία. Μιλάμε για τα Σκόπια, αντί να μιλάμε για τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Μακεδονία ως κοιτίδα του Ελληνισμού.

* η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Ράδιο Αμύνταιο.

**πρόσφατη περιοδεία στον Ν. Πιερίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Κοζάνη 28 Μαρτίου 2018

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

23 σχόλια

  • Από πού δημοσιογράφος Παπαδόπουλε;;
    Υπάλληλος της ΑΝΚΟ είσαι και σταμάτα αυτό το παραμύθι εκτός και εάν είναι παιδικό απωθημένο
    Τον Κασίμ τον γνωρίζεις!!!

    • Αυτό δείχνει μικροψυχια και κάτι προσωπικό Σε αυτά που αναφέρει για την τοποθέτηση του κ Βουλευτή για το θέμα του ξεπούληματος της ονομασίας των Σκοπίων από την πλευρά της συγκυβέρνησης και την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας που έχει άδικο! Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν για όποιον καταλαβαίνει τι σημαίνει!!!!

  • Ανωνυμε αυτο σε κοφτει; αν ειναι η δεν ειναι δημοσιογραφος; αυτα θα μπορουσε να τα πει και ενας απλος πολιτης

  • Ο μέσος Συριζανελ χάριζε και το φεγγάρι στα Σκόπια για μια ημέρα εξουσίας παραπάνω!

    Καιροσκόποι και τυχοδιώκτες!

  • Είναι απίστευτο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν Ελλάδα που θέλουν να πουλήσουν την ιστορία μας στου Σκοπιανούς

  • Ο Θεόφιλος έχει δίκιο.
    Εάν τα Σκόπια θα είναι Μακεδονία και οι κάτοικοί τους Μακεδόνες, τότε εμείς που γεννηθήκαμε στη Μακεδονία, είμαστε έλληνες και μιλάμε και την ελληνική τί θα είμαστε;

  • Ποιός Σέλτσας;Ποιός τους ήξερε όλους αυτούς τους απίθανους συριζαίους μεχρι χτές; ο λαός μίλησε.

  • Δηλαδή ρε Θεόφιλε οι παππούδες σου και ολοι οι πρόσφυγες του μαζικού εγκλήματος -ολοκαυτώματος του 1922 (Πόντιοι και Μικρασιάτες) που εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία , δεν ηταν Μακεδόνες επειδη δε γεννήθηκαν εδω και δεν πολέμησαν στους μακεδονικούς αγώνες ..!

  • Πάντως ο ανιςτορητος αλυτρωτισμός των Σκοπιανών παει μαζι με το σύνθημα”η Μακεδονία ειναι μια και ειναι ελληνική” που ειναι εξ ίσου αλυτρωτικο…και ο νοών νοητω.!

    • Η βλα…α δεν έχει όρια. Αυτό να το πεις όταν νοικιάσω το διπλανό σου σπίτι και διεκδικήσω, όνομα, δικαιώματα και σου και σε κατηγορήσω για σφετερισμό. Τελικά είσαι ανίκητος..!!!!!! Δεν αξίζεις καν τον χαρακτηρισμό.

  • Αγαπητέ ξάδερφε Θεόφιλε. Δεν είπε και τίποτα φοβερό και τρομερό ο Σέλτσας. Είναι εμφανώς στοχευμένο το άρθρο σου. Δείχνει ανασφάλεια και φόβο για αυτό που θες να υποστηρίξεις πως είσαι. Αν πραγματικά αισθάνεσαι έλληνας μακεδόνας δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Να είσαι υπερήφανος και όλα καλά θα πάνε. Κράτα μια πιο αξιοπρεπή στάση τελος πάντων. Ευχαριστώ που με διάβασες. Και περαστικά!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.