Εξέπνευσε κατά τη μεταφορά στη Θεσσαλονίκη αρκούδα που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Τ.Κ. Αετού Αμυνταίου

29 Μαρτίου 2018
12:24

Σήμερα Πέμπτη 29/3/2018 και ώρα 07:00 π.μ. ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, από την Ελληνική Αστυνομία για εκδήλωση τροχαίου μεταξύ διερχόμενου οχήματος και αρκούδας, στο 12ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Αετού Αμυνταίου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, όπου εντοπίσανε την αρκούδα εκατό μέτρα από το οδόστρωμα μέσα σε παρακείμενο χωράφι.

Διαπιστώθηκε αρχικά ότι, πρόκειται για τραυματισμένο μεγαλόσωμο άτομο αρκούδας και για το λόγο αυτό κλήθηκε στο σημείο ιδιώτης Κτηνίατρος με εμπειρία σε ναρκώσεις, προκειμένου να παρασχεθεί η νάρκωση με ασφάλεια τόσο για την ίδια την αρκούδα όσο και για τα μέλη του κλιμακίου που βρίσκονται στο σημείο.

Η επί τόπου εξέταση της αρκούδας και η παροχή ιατρικής φροντίδας, κατέστη δυνατή μετά την επιτυχή νάρκωσή της.

Από την πρώτη εξέταση διαπιστώθηκε ότι, πρόκειται για αρσενική αρκούδα δέκα (10) ετών και βάρους 200-220 κιλών, η οποία έφερε κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, του Κτηνιάτρου της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και του ιδιώτη Κτηνιάτρου καθώς και των δυο περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», αποφασίστηκε για την καλύτερη παροχή περίθαλψης και την πραγματοποίηση απεικονιστικών εξετάσεων, η αρκούδα να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, η αρκούδα εξέπνευσε. Ωστόσο, η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή και κατόπιν θα αναλάβει την αποτέφρωση του ζώου.

Φωτογραφία αρχείου

2 σχόλια

  • πιο σιγα ρε παιδια να πηγαινουμε ολοι μας ειναι κριμα εν ετη 2018 να μην εχουμε αποκτησει οδιγικη παιδεια ιδιαιτερα δε εφοσον ξερουμε και τι δρομους εχουμε ειναι κριμα να χανονται και ανθρωπινες ζωες και ζωες ζωων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.