kozan.gr: Πραγματοποιήθηκε η 1η δημόσια λογοδοσία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

29 Μαρτίου 2018
22:34

Η 1η δημόσια λογοδοσία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» προς τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς και τα Μ.Μ.Ε πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Χιωτίδης, τα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν, στο Μποδοσάκειο, το 2015 ήταν 13500, το 2016 ήταν 13073 και το 2017 ήταν 15000 περίπου. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν, για το 2015, 46.000 άτομα και για το 2017 εξυπηρετήθηκαν 52.000 άτομα. Οι μόνιμοι γιατροί του νοσοκομείου, το 2015, ήταν 37, ενώ σήμερα, είναι 47, που σημαίνει αύξηση 27%, ενώ “τρέχει” προκήρυξη για 3 μόνιμους γιατρούς. Οι αγορές, δηλαδή οι πραγματικές δαπάνες του νοσοκομείου, αυξήθηκαν κατά 47%, από 6.700.000 ευρώ το 2015, σε 9.882.000 ευρώ το 2017. Οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου, έναντι τρίτων, το 2015, ήταν 4.200.000 ευρώ, ενώ σήμερα 2.800.000 ευρώ.

 

Βίντεο 32′

 

Βίντεο 28′ (Τοποθετήσεις βουλευτών Θ. Μουμουλίδη – Μ. Δημητριάδη)

Βίντεο Γ. Κατσανίκος

 

6 σχόλια

    • Δημοσιεύσαμε σχεδόν 1 ώρα απ’ όσα ειπώθηκαν. Καταλαβαίνετε πως δεν είναι δυνατόν να ανεβάσουμε όλη την εκδήλωση. Ωστόσο, φανταζόμαστε, πως η διοίκηση του νοσοκομείου, θα μας στείλει, μέσα στις επόμενες ώρες – ημέρες, τον αναλυτικό απολογισμό, με όλα τα στοιχεία, όποτε, τότε, θα δημοσιευτούν ακόμη περισσότερα (στοιχεία, παρατηρήσεις, προτάσεις, συμπεράσματα κτλ.)

  • Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διοίκηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αυξήθηκαν οι γιατροί, αυξήθηκαν οι πραγματικές δαπάνες και μειώθηκαν τα χρέη. Επίσης αναμένονται και νέοι γιατροί.

  • Η ογκολογική κλινική, η Πνευμονολογική κλινική, η ουρολογικη κλινική και το παθολογοανατομικό τμημα Μαζί με την ήδη υπάρχον ορθοπεδική κλινική είναι τα σημεία αναφοράς που πρέπει να έχει το Μποδοσακειο για όλη τη δυτική Μακεδονία. Επίσης για τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείο χρειάζεται επειγόντως έναν νευρολόγο και οφθαλμίατρο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.