Παρουσίαση Τρισδιάστατου Εκτυπωτή στο Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης

30 Μαρτίου 2018
12:09
Κανένα σχόλιο

Στα πλαίσια του προγράμματος Project Management και σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Γυμνάσιο Κρόκου σε συνεργασία με την PMI Greece, παρουσιάστηκε χθες 29/3/2018 το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μανατζάροντας τη λίμνη Πολυφύτου» στο Γυμνασιακό παράρτημα Άνω Κώμης.

Η εκδήλωση δομήθηκε γύρω από δύο άξονες, έναν θεωρητικό και έναν πρακτικό. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος ο κ. Ιωάννης Κουρούς, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, παρουσίασε τους στόχους, τη φιλοσοφία και τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών που αναλαμβάνουν οι σχολικές μονάδες, τονίζοντας την καθοριστική παιδαγωγική τους συμβολή στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ισότιμης πρόσβασης των μαθητών σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο σχολικό περιβάλλον.Στο σημείο αυτό οι μαθητές του παραρτήματος Άνω Κώμης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν την έως τώρα πορεία της δουλειάς τους, εντυπωσιάζοντας για τη μεθοδικότητα και τον ενθουσιασμό τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Κοντούλα Μαρίας και Καλώτα Χιονίας.

Στη συνέχεια ο κ. Απόστολος Μαστρανέστης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ και επιπλέον ως εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στο ρόλο των ΤΠΕ στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, επισημαίνοντας τη χρηστικότητα των επιμέρους προγραμμάτων και εφαρμογών και τονίζοντας την αναπόφευκτη σύνδεσή τους με την εκπαιδευτική πράξη και την καθημερινότητα των μαθητών. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του κ. Μαστρανέστη αφορούσε στη λειτουργία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, γεγονός που αποτέλεσε τη γέφυρα μετάβασης στο πρακτικό κομμάτι της εκδήλωσης, την παρουσίαση δηλαδή του τρισδιάστατου εκτυπωτή που το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης εξασφάλισαν με τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιο διαγωνισμό. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως τα σχολεία Κρόκου και Άνω Κώμης είναι ανάμεσα στα πέντε σχολεία πανελλαδικά που πέτυχαν τη διάκριση αυτή σε ένα διαγωνισμό του ΕΛΛΑΚ για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια πειραματική εκτύπωση στην οποία καθοριστική ήταν η συμβολή του μαθητή της Β’ Τάξης Ζιάμπα Γεωργίου και η όλη διαδικασία όπως και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης κ. Βόντσα Βασιλική, η οποία κλείνοντας την εκδήλωση τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπόνησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαίνεσε την προσπάθεια του σχολείου που, παρότι περιφερειακό, πέτυχε μια τόσο σημαντική διάκριση την οποία απέδωσε στη στενή, ουσιαστική συνεργασία καθηγητών και μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του παραρτήματος Άνω Κώμης για τη συμμετοχή τους στην όλη διοργάνωση και την προετοιμασία εδεσμάτων για τους καλεσμένους και τους μαθητές.

Η Διευθύντρια

Δρ. Παπακώστα Αγνή

και ο Σύλλογος διδασκόντων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.