Το διοικητικό συμβούλιο του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αρθ. 12/2017 απόφαση δ.σ. που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού του σωματείου μας, διαγράφεται από το μητρώο μελών του σωματείου ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ο κ. Κωσταντίνος Μασμανίδης, πρώην πρόεδρος επί σειρά ετών, επειδή επέδειξε συστηματικά και επαναλαμβανόμενα συμπεριφορά αντίθετη με τους σκοπούς του σωματείου [ άρθρο 2], επιδιώκοντας να επιβάλλει ένα πρότυπο συμπεριφοράς προς αθλητές μας, μέλη και φίλαθλο κοινό εριστικό, διχαστικό, υβριστικό, το οποίο είναι διαμετρικά αντίθετο με τις αξίες που υπηρετεί το σωματείο ΛΑΣΣΑΝΗΣ, δηλαδή την ηθική εξύψωση των νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, την ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους, …..σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητικού ιδεώδους. Παράλληλα πρόσβαλε και κατασυκοφάντησε με δημόσιες τοποθετήσεις και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Η παρούσα ανακοίνωση έχει σκοπό να καταστήσει γνωστό σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, ότι ο διαγραφείς κ. Κώστας Μασμανίδης πρώην πρόεδρος, δεν έχει θέση και δεν ανήκει πλέον στο σωματείο ΛΑΣΣΑΝΗΣ, δεν τιμάται από το σωματείο ούτε ως παλιός πρόεδρος και κυρίως τονίζεται ότι δεν πρέπει να συνδέεται με κανένα τρόπο η συμπεριφορά του πλέον με τον ΛΑΣΣΑΝΗ.

Ειδικότερα:
Ο κ. Μασμανίδης επιχειρεί με συστηματικές, επαναλαμβανόμενες εκφράσεις, πράξεις, συμπεριφορές και δημόσιες τοποθετήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσβάλλει διαρκώς και συστηματικά το δ.σ., του ΛΑΣΣΑΝΗ, τα μέλη του οποίου επανεξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου τον Ιούνιο του 2017, επανεκλογή που τουλάχιστον αποτελεί επιβεβαίωση της χρηστής διοίκησης του δ.σ.. Ο κ. Μασμανίδης κατασυκοφαντεί το δ.σ. με στόχο να προβάλλει τον εαυτό του, ενώ παράλληλα – και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος διαγραφής του – προβάλλει, όπως προαναφέρεται, ένα πρότυπο συμπεριφοράς ενώπιον των μελών του σωματείου, του φίλαθλου κοινού, αλλά κυρίως προς τους αθλητές και αθλήτριές μας, εριστικό, διχαστικό, υβριστικό, το οποίο είναι διαμετρικά αντίθετο με τις αξίες που ορίζονται στο καταστατικό του σωματείου μας, δηλαδή την ηθική εξύψωση των νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, την ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ τους, …..σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητικού ιδεώδους.

Οι πράξεις του κ. Μασμανίδη αποκτούν δημοσιότητα τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στο περιβάλλον των αθλητικών αγώνων που δίνουν τα τμήματα του σωματείου μας, με αποτέλεσμα να προσβάλλεται το κύρος του ΛΑΣΣΑΝΗ, αφού όχι μόνο τα μέλη μας και οι αθλητές μας, αλλά και οι φίλαθλοι, οι παράγοντες, οι διαιτητές, οι προπονητές και οι αθλητές των άλλων σωματείων γίνονται κοινωνοί και δέκτες των εριστικών και υβριστικών συμπεριφορών του κ. Μασμανίδη.

Για να πληροφορηθεί όποιος ενδιαφέρεται και δεν γνωρίζει, ενδεικτικά θα αναφέρουμε για πρώτη και τελευταία φορά μερικά στοιχεία τόσο από την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο διαγραφείς κ. Μασμανίδης, όσο και από το έτος 2015 και μετά, όταν ουδείς τον στήριξε για να επανεκλεγεί:

Α. Τον Ιούνιο του 2015 και ενώ η αντρική ομάδα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα ανδρών, απελευθέρωσε με προσωπική του εντολή τους βασικότερους αθλητές του σωματείου – ήδη πρωταθλητές- , με αποτέλεσμα τον Ιούλιο ο νέος πρόεδρος σε συνεργασία με τον προπονητή να επιχειρούν να στήσουν την ομάδα από την αρχή.

Β. Τον Ιούνιο του 2015, πριν αποχωρήσει ο κ. Μασμανίδης από τη θέση του προέδρου [ επειδή δεν ψηφίσθηκε από κανέναν ] και εντέλει παραιτηθεί από το δ.σ. , είχε προβεί σε συζητήσεις για την συγχώνευση του ΛΑΣΣΑΝΗ με άλλο σωματείο, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη ούτε του δ.σ., ούτε της Γενικής Συνέλευσης, παρέδωσε δε ‘’εν λευκώ’’ την ομάδα στην επόμενη διοίκηση.

Γ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του ως προέδρου, το διοικητικό συμβούλιο δεν συγκλήθηκε νομότυπα ποτέ – και φέρει ο ίδιος την ευθύνη- αφού κανένα βιβλίο αποφάσεων διοικητικού συμβουλίου ή γενικής συνέλευσης δεν γράφτηκε, ούτε μας παραδόθηκε. Οικονομικός απολογισμός δεν έγινε ποτέ, ούτε ενημέρωση του δ.σ. και της γενικής συνέλευσης για τα οικονομικά του σωματείου. Όταν παραιτήθηκε από το δ.σ. τον Ιούνιο του 2015, αφού δεν εξελέγη πρόεδρος, δεν προχώρησε σε κανένα απολογισμό προς την νέα διοίκηση. Ο ίδιος διαχειρίζονταν το σωματείο και τα οικονομικά όπως αυτός ήθελε, δεν παρουσίασε ποτέ συστηματικό έγγραφο οικονομικό απολογισμό περί της οικονομικής διαχείρισης την περίοδο της θητείας του ως προέδρου για 10 και πλέον χρόνια, ενώ καμιά φορολογική ενημέρωση – τακτοποίηση του σωματείου δεν υπήρχε. Η διοίκηση ασκούνταν μόνο από τον ίδιο, ανεξέλεγκτα αγνοώντας τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. και την Γ.Σ. του σωματείου προς την οποία ουδέποτε παρείχε ενημέρωση ως όφειλε.

Δ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου, καμιά υποδομή δεν οργανώθηκε στα μικρά τμήματα του σωματείου. Οι μικροί αθλητές αποχωρούσαν αθρόα από το σωματείο, ενώ όσοι έμεναν δεν μάθαιναν τα βασικά του μπάσκετ. Στο τμήμα των γυναικών επικρατούσε πλήρης ανοργανωσιά και έλλειψη σχεδιασμού ειδικά για τις μικρές αθλήτριες μας, παρά τις επιτυχίες της γυναικείας ομάδας. Η νέα διοίκηση βρήκε τότε ‘’ καμένη γή’’ στα τμήματα υποδομής των κοριτσιών [ μίνι και παγκορασίδες] και αν δεν ερχόταν οι σημερινές κορασίδες από την ακαδημία του Παναθηναϊκού [ των οποίων οι γονείς είναι σήμερα μέλη του δ.σ. του ΛΑΣΣΑΝΗ], θα είχε διαλυθεί το γυναικείο τμήμα. Αυτές τις αθλήτριες και τους γονείς εξυβρίζει συστηματικά ο κ. Μασμανίδης τόσο το έτος 2015, όσο και σήμερα με δημόσιες συμπεριφορές του, ακόμη και στη διάρκεια αγώνων της ομάδας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιτέθηκε δημόσια δηλ. κατά τη διάρκεια αγώνα μας στο ΔΑΚ, με προσβλητικές εκφράσεις σε παλιές αθλήτριές μας που πρόσφεραν στην ομάδα και τώρα βρίσκονται σε άλλο σωματείο, αλλά και στους γονείς τους, ενώ μόνιμα σχεδόν – εντός και εκτός γηπέδων- απευθύνει προσβλητικές και υβριστικές συμπεριφορές σε διαιτητές, με αποτέλεσμα να στιγματίζεται και να απαξιώνεται το όνομα και η φήμη του σωματείου ΛΑΣΣΑΝΗΣ.
Ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ ανήκει στους γονείς – μέλη που χρηματοδοτούν τη λειτουργία του και στους αθλητές- αθλήτριές του. Ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ επιδιώκει τη καλλιέργεια υγιούς ψυχοπαιδαγωγικού περιβάλλοντος για τους αθλητές του και κλίμα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης προς όλα τα άλλα σωματεία, παράγοντες και αθλητές, όπως και προς όλο το φίλαθλο κοινό της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας.
Μάρτιος 2018
Το δ.σ. του ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ