Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική κουβέντα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με την κατάσταση στο κλάδο τους και τη δυνατότητα ο Δήμος Κοζάνης να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν.

Καταρχήν θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου και να τους συγχαρώ γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό εφαρμόζεται η τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Κατανοώ τις δυσκολίες προσαρμογής και τους δήλωσα σε κάθε τόνο πως ο Δήμος είναι έτοιμος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των καταστημάτων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα και με σύμμαχο ελπίζω τον καλό καιρό , με καλή συνεργασία και διάθεση, θα αναζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις.

Ήδη από σήμερα θέσαμε υπόψη του Σωματείου κάποιες προτάσεις μας, που θα εξειδικευτούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση.

Με λύπη μου όμως διάβασα πως απομονώθηκε μια φράση μου σε συνομιλία με τον κ. Χατσίδη η οποία ανέφερε πως «δεν σας φταίμε εμείς για την επιβίωση σας». Αυτό που ξεκάθαρα είπα και το κατάλαβαν όλοι οι παριστάμενοι, ήταν πως ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει λύση σε ΟΛΑ τα προβλήματα των επιχειρήσεων (π.χ. φορολογία, ασφαλιστικό, νομοθεσία κτλ) αλλά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λύσεις σε όσα προβλήματα εντάσσονται στις αρμοδιότητες μας.

Επειδή πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα θέλω να το ξεκαθαρίσω ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

Λ. Ιωαννίδης – facebook