Κοζάνη, 5/4/2018 Προς Δ.Σ. Σωματείου Ιδιόκτητων Καφετεριών, Ζαχαροπλαστών και συναφών επαγγελμάτων ΕΡΜΗΣ Αγαπητοί κύριοι, Μα την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου για τους εξής λόγους: Στην τελευταία Γεν. Συνέλευση πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, από το σύνολο των συναδέλφων, τις οποίες συμφωνήσαμε να καταθέσουμε στον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Ιωαννίδη, σε συγκεκριμένη συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αλλά οι αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης ΔΕΝ ανακοινώθηκαν όπως είχαμε συμφωνήσει. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο, κατά τη γνώμη μου, και να εκπροσωπεί τα μέλη του αλλά και να εκτελεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο, εγώ ως μέλος του Δ.Σ., και προφανώς και του Σωματείου, δέχθηκα μειωτική, προσβλητική συμπεριφορά από πλευράς Δημάρχου και Αντιδημάρχου και κανείς από τους παρόντες δεν ένοιωσε την ανάγκη να με στηρίξει ως μέλος στα λεγόμενά μου, τα οποία εξάλλου ήταν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην Γενική μας Συνέλευση και τα οποία όφειλα να επισημάνω καθώς ο Πρόεδρος τα είχε παραλείψει. Βέβαια, η έλλειψη συμπαράστασης στο πρόσωπό μου παρουσιάστηκε και στο πρόσφατο παρελθόν όταν ο κ. Χάρης Κουζιάκης δημόσια με γραπτό λόγο, υπέδειξε “περιθωριοποίηση” γιατί πολύ απλά συμμετέχοντας σε ομαδική προσπάθειά μας ανήρτησα κι εγώ την αφίσα του Σωματείου μας!

Ακόμη και τότε το Δ.Σ. εκώφευσε αφήνοντάς με εκτεθειμένο σε δημοσιεύματα. Η παρουσία μου στο Σωματείο είναι αυτονόητη ως επαγγελματίας του κλάδου, αλλά προφανώς και δεν αισθάνομαι, μετά από όλα αυτά, ότι ανήκω στο Δ.Σ. και δεν επιθυμώ να “ασκώ καθήκοντα” που δεν ασκώ! Ούτε βέβαια είμαι διατεθειμένος να εκτίθεμαι υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του κλάδου μας και των συναδέλφων μας και να εισπράτω ειρωνία, δυσπιστία και πολιτικές αιχμές.

Παρακαλώ η επιστολή παραίτησής μου να διαβαστεί στα μέλη του Σωματείου.

Φιλικά, Νίκος Χατσίδης