Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 6 Απριλίου 2018, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Μετά την ακολουθία, έγινε η περιφορά του επιταφίου στους δρόμους της ενορίας, τον οποίο ακολουθούσαν πλήθη κόσμου. Στην πλατεία του Δημαρχείου έγινε η συνάντηση των δύο επιταφίων, των ενοριών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου, όπου μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος.

Δείτε τα βίντεο από ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 fm 6/4/18

Φωτογραφίες – Κείμενο siatista-info.blogspot.com

 


Φθάνοντας στον Ιερό Ναό, η κεντρική πόρτα του Ναού ήταν κλεισμένη. Ακολούθησε στιχομυθία μεταξύ του Επισκόπου (έξω απ’ το Ναό) και κάποιου άλλου (μέσα στο Ναό), λέγοντας τα του ψαλμού του Δαβίδ:

  -«Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της δόξης!»
-«Και τίς εστίν ούτος ο βασιλεύς της δόξης;»
-«Κύριος των δυνάμεων, Κύριος κραταιός και δυνατός, ούτος εστίν ο Βασιλεύς της δόξης!».


Μετά την είσοδο του επιταφίου και του λαού στον Ιερό Ναό, ο Επίσκοπος με τους Ιερείς εναπέθεσε το τίμιο Σώμα του Χριστού επί της Αγίας Τραπέζης (η Αγία Τράπεζα συμβολίζει τον τάφο του Χριστού). Στο τέλος της ακολουθίας οι Ιερείς του Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστορας μοίρασαν τα λουλούδια του επιταφίου στους πιστούς, για ευλογία.

 

Πηγή Φωτογραφιών – Κείμενο siatista-info.blogspot.com Siatista-Info

Πηγή βίντεο  ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 fm 6/4/18