Σειρά 48ωρων απεργιών σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ για τις λιγνιτικές μονάδες

10 Απριλίου 2018
09:07

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφότου κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων στη Φλώρινα και την Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με το skai.gr, στέλεχος της ΓΕΝΟΠ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν μονάδες έκτος συστήματος και να προκληθούν μικροδιακοπές “αν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και δεν υπάρχει προσωπικό σε κάποιες μονάδες”.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ.

“Ελέγχονται” πλήρως οι συνδικαλιστές, δήλωσε πάντως κυβερνητικό στέλεχος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι υποτονικές, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στην επιχείρηση έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή είναι κοντά στη σύνταξη, οπότε τα κίνητρα για εθελουσία έξοδο που θα δώσει η ΔΕΗ συμφέρουν πολλούς υπαλλήλους.

Έτσι, οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι μεγάλες, σημειώνει η ίδια πηγή.

Την τελευταία φορά που οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είχαν ξεσηκωθεί ήταν το καλοκαίρι του 2014 με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη “μικρή ΔΕΗ”. Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

energypress.gr

13 σχόλια

  • Απεργία να κάνει ο Μόσχος ο Μάστορας και οι Συριζαίοι του Σπάρτακου
    Δεν μπορεί να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον Αστυφύλακα
    Κανένας στην Στημένη Απεργία
    Ας χάσουν τα προνόμια τους οί βολεμένοι συνδικαλιστές

    • Είναι γνωστό ότι στην προηγούμενη απεργία, ένας συνδικαλιστης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και ένας συμβουλίου σωπ, ….. Απεργουσε αλλά στο δελτιο εργασίας δήλωσαν άδεια και πληρώθηκαν, αυτό είναι χειρότερο από αυτούς που επιλέγουν και πάνε στην δουλειά.

  • Πολυ καλα τα λεει το κυβερνιτικο στελεχος και βεβαια ελεγχονται να κανη ο αδαμιδης και τα φιλαρακια του οι απεργοσπαστες που τους υπερασπιστηκε και να μας πει ποσο μας στοιχηζει εχει κανη την αθηνα κοζανη σαν να πηγενη στο χωριο του που ανεβοκατεβενη και στις εκλογες του σπαρτακου και ολη μερα τραπεζοματα και τα κοροιδα πληρωνουν συνδρομες

  • Πεστα φιλε μου καποτε πρεπει να ανοιξουν τα στοματα επιτελους πιος νομιζει πως ειναι και πρεπει αυτοι που μας λεγανε διαφανια στα οικονομικα πρεπει να τα φγαλουν περιμενουμε και για τα αυτοκινητα που τα αλαζουν σαν τα πουκαμισα τι λες αδαμιδη μαστορα

  • Συναδελφοι θα ημαστε πολυ κοροιδα αν κανουμε απεργια κανενας μα κανενας αυτοι οι τυποι που αν κανουνε θα φγει το μεροκαματο απο το συνδικατο εμεις απο που;

    • Σίγουρα δε δουλεύεις στη Μελίτη
      Συνάδελφοι Απεργία γίνεται για να μην πουληθούν οι μονάδες όχι για τους Μοσχους Μάστορες Αδαμιδιδες αν το καταλάβατε
      Πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές στο Σπάρτακο και όλοι μα όλοι εισασταν μαζί με αυτούς
      Απεργία όλοι λοιπόν

  • Α.. ρ. γ. α Ουτε να το γραψω δεν μπορω. Παντε στην δουλεια τωρα συνδικαλιστές και καλα. που δεν ξερετε που ειναι ο χορος εργασίας σας. Αλλα τα κορόιδα που σας στηρίζουν φταινε ποιο πολυ. Αντε να πουλεθει να σας διώξουν ετσι και αλλιως δεν εργαζεστε…

  • Ήρθε η ώρα
    Αυτοί πού πουλήσανε και την μάννα τους να πάρουν καρέκλες να πληρώσουν
    Αδαμίδη μόνος σου είσαι
    Τώρα θα καταλάβεις τι εστί βερίκοκο
    Κανένας στην Απεργία

  • ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ; ΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΛΑΚΑΟΥΤ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙ. ΜΥΑΛΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

  • ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ :MERSENTES,WNB,BOLVO,AUDI ME ΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΩΣ 1200 ΚΥΒΙΚΑ……….ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.

  • Σωστο να σου πω και κατι δεν ειναι κακο να εχουν τετια αυτοκινητα αλλα να μας πουν ποτε τα πηρανε και πωςτα πηρανε

  • Και κλασικά όταν δεν θέλει κάποιος να κάνει απεργία, του φταίνε οι συνδικαλιστές. Όταν κάποτε ο Σαμαράς με απέλυσε ένα βράδυ και έκανα πορεία, περνούσα έξω από το σχολείο μου και μέσα έκαναν μάθημα οι συνάδελφοί μου, που δεν έκαναν απεργία γιατί φυσικά τους έφταιγαν τα λαμόγια οι συνδικαλιστές. Ίσως και εγώ το ίδιο να έκανα τότε… Αν ήμουν στη θέση τους και έλεγα μέσα μου… Ουφ τη γλύτωσα… Τώρα που το έζησα όμως, είμαι σίγουρος ότι αν ξανατυχει θα είμαι στο δρόμο μαζί τους. Μόνο με αγώνες πετύχαμε ό, τι πετύχαμε. Και λυπάμαι με αυτά που διαβάζω, γιατί η ΔΕΗ ήταν κάποτε υπόδειγμα στους αγώνες… Κρίμα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.