Πτολεμαΐδα: Ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών δομών κι οργάνωσης, στην Εορδαία

10 Απριλίου 2018
13:02
Κανένα σχόλιο

«Υπάρχουν πολλές  περιπτώσεις   πολυπροβληματικού χαρακτήρα  που αφορούν παιδιά που ζουν τα δικά τους κοινωνικά δράματα  στην περιοχή της Εορδαίας, όπως αυτό των δύο μικρών ανήλικων παιδιών  που ζουν μόνο με τον παππού και την γιαγιά τους  -και χωρίς ρεύμα- στην Πτολεμαϊδα», δήλωσε στην ΕΡΤ  Κοζάνης ο Ηλίας Πατσινακίδης, κοινωνικός λειτουργός και επιστημονικός υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας.

Ο κ.Πατσινακίδης ζήτησε  να αναλάβει συνολική πρωτοβουλία η τοπική αυτοδιοίκηση για την  άμεση στήριξη αυτών των οικογενειών, αξιοποιώντας και το νέο θεσμό του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και στηρίζοντας  επιπλέον το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας, το οποίο υπολειτουργεί.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας καθώς  και των κοινωνικών δομών στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να υπάρξει  ολοκληρωμένη καταγραφή των πραγματικών κοινωνικών αναγκών  σε τοπικό επίπεδο, καθώς  και ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής φροντίδας για παιδιά και ανήμπορες οικογένειες στην περιοχή.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.