Τον τελευταίο μήνα παίζεται ένα κακόγουστο σίριαλ όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, σίριαλ που δεν έχει ακόμα τελειώσει έπειτα από 3 συνεδριάσεις ειδικές για το θέμα αυτό.

Κεντρικοί πρωταγωνιστές οι εναπομείναντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι αποσκιρτήσαντες από αυτήν, που έχουν επιδοθεί σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, βγάζοντας και λίγα από τα άπλυτα τους στην φόρα. Τα υπόλοιπα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους και στα καφενεία. Θα είχε ενδιαφέρον αν όλα αυτά τα μαλλιοτραβήγματα γίνονταν εξαιτίας πραγματικών πολιτικών διαφωνιών για την μέχρι τώρα πορεία του Δήμου, για το από εδώ και πέρα. Όμως δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Αυτό που βλέπουμε είναι άγριες κόντρες για τις καρέκλες και τις θέσεις. Δεν είδαμε κανένα να εναντιώνεται έμπρακτα στην ασφυκτική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο μας και σε κάθε Δήμο, να διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζονται ακόμα και στοιχειώδεις λειτουργίες. Δεν είδαμε κανέναν να αντιδρά στα όσα απίθανα έχει κατά καιρούς ξεστομίσει ο Δήμαρχος (για τον «ευλογημένο τόπο που θα τον κάνει παράδεισο», για «την δημιουργία δήθεν 180 θέσεων εργασίας και για την οριστική εξάλειψη της ανεργίας προσεχώς και άλλα πολλά). Δεν είδαμε κανένα να αντιδρά όταν προϋπαντούσε τον απατεώνα, επικεφαλής ακροδεξιάς οργάνωσης, Αρτέμη Σώρρα, ως σωτήρα που θα βάλει τα δις του ή τρις του στον τόπο και θα αλλάξει την φυσιογνωμία του. Μάλλον σε αυτά υπήρχε σύμπνοια.

Η παράταξή μας κινήθηκε αυτά τα χρόνια από θέσεις σύγκρουσης με την πολιτική που ασκείται στον δήμο, στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν επιλέξαμε την δήθεν «υπεύθυνη στάση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στα ουσιαστικά συμφωνούσε με την πολιτική γραμμή της δημοτικής αρχής και έκανε παρατηρήσεις –εν είδει σοφού- για την καλύτερη διαχείριση των πραγμάτων. Ούτε επιλέξαμε να κάνουμε αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, καλύπτοντας και στηρίζοντας της κυβερνητική πολιτική, όπως έκανε η παράταξη του κυρίου Λιάκου.

Το «αδιέξοδο» που προβάλλουν είναι δικό τους προϊόν. Ας συνεννοηθούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτοί που συμφωνούν πολιτικά μεταξύ τους. Στάση ευθύνης δεν είναι να υπερψηφίσεις έναν προϋπολογισμό που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών.

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Ο παραπάνω λόγος αρκεί.

Καλούμε τους συνδημότες να εναντιωθούν στην σημερινή δημοτική αρχή και σε αυτούς που άμεσα ή έμμεσα την στηρίζουν. Μην διανοηθούν να βάλουν σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών και την ομαλή μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου.