kozan.gr: Πράσινο φως, από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, για την αναγνωριστική γεωλογική – υδρολιθολογική – υδρογεωλογική – τεχνικογεωλογική μελέτη, που εκπόνησε το ΙΓΜΕ, για ίδρυση κοιμητηρίων στο νέο οικισμό του Κλείτου Κοζάνης – Αμφιβολίες κι ενστάσεις εκφράζει η ΔΕΥΑΚ (Βίντεο)

16 Απριλίου 2018
22:24

Το πράσινο φως για την παραλαβή της αναγνωριστικής γεωλογικής – υδρολιθολογικής – υδρογεωλογικής – τεχνικογεωλογικής μελέτης, που εκπόνησε το ΙΓΜΕ, για την ίδρυση κοιμητηρίων στο νέο οικισμό του Κλείτου Κοζάνης, ενέκρινε, κατά τη σημερινή (16/4) του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης (είχε προηγηθεί σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, περί της συγκεκριμένης αναγνωριστικής μελέτης, με βάση τις επιφυλάξεις που σημειώνονται σε έγγραφο της ΔΕΥΑΚ, το οποίο σε γενικές γραμμές αναφέρει πως δεν έγιναν όλες οι επιστημονικές προσεγγίσεις που απαιτεί μια κανονική μελέτη, τελικά, μετά από συζήτηση δύο ωρών, το θέμα “πέρασε” σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κυριακίδης, ψήφισε “παρών”. Καθοριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του έμπειρου υδρογεωλόγου του ΙΓΜΕ Κοζάνης Α. Στάμου, καθώς και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Κ. Δεσποτίδη, ο οποίος διαβεβαίωσε το Σώμα, πως πρόκειται για αναγνωριστική και όχι τελική μελέτη και πως αν κατά τη διάρκεια των επόμενων μελετών, που θα ακολουθήσουν (για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού), διαπιστωθεί η παραμικρή υπόνοια που μπορεί να εγείρει ζητήματα μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, θα επανεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία. Επίσης, όπως ο ίδιος επισήμανε, η συγκεκριμένη περιοχή, που προτείνεται για τη χωροθέτηση των κοιμητηρίων, είναι ενταγμένη μέσα στους δασικούς χάρτες οπότε, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν και οι σχετικές εγκρίσεις από το Δασαρχείο.

 

Δείτε τις δηλώσεις που προηγήθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης:

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κλέιτου Κώστας Κορκοτίδης

 

Ένα σχόλιο

  • Το αίτημα του κλειτου είναι δίκαιο και διαχρονικο. Κανείς δεν εχει δικαίωμα να του το αρνείται. Κυρίως από σκοπιμοτητα και κυρίως απο τον κύριο που θέλει να γινει και δήμαρχος. Ας μαθει πρωτα να σέβεται τα δίκαια του κοσμου, ας αποκτήσει τόλμη και μετά ας περάσει κι απ το χωριό μας να δει πόσα απιδια πιάνει ο σακος!
    Εγριξες κωστικα!??

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.