O Όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης οργανώνουν, την Παρασκευή 20/4, την εκδήλωση «Γράφουμε Ελληνικά;»

18 Απριλίου 2018
07:37
Κανένα σχόλιο

Με κοινή την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και την καλλιέργειά της στον προφορικό και το γραπτό λόγο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και ο Όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας οργανώνουν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας εκδήλωση με τίτλο «Γράφουμε Ελληνικά;».

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η ιστορική ορθογραφία ως εμπόδιο και πλεονέκτημα για τη γνώση και την εις βάθος μελέτη της ελληνικής γλώσσας». Η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα με πολυστρωματική φύση και με βαθιά διαχρονία, που μπορεί να προσεγγιστούν με εργαλείο την κατάκτηση της ορθογραφικής επάρκειας των μαθητών.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, θα παρουσιάσει τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας που οργανώνεται με άδεια του Υπουργείου Παιδείας σε τοπικό και
περιφερειακό επίπεδο. Για το σχολικό έτος 2017-18 ο περιφερειακός τελικός θα διεξαχθεί στην Καστοριά, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Για την εμπειρία τους θα μιλήσουν οι μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου Πτολ/δας, που πρώτευσαν στον τοπικό διαγωνισμό ΠΕ Κοζάνης.

Ο πρ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ, Παναγιώτης Τοπαλίδης, θα μιλήσει για τη γλώσσα και το αγωνιστικό Σκραμπλ. Τα μέλη του Ομίλου θα ξεναγήσουν το κοινό στο χώρο του
Ομίλου που στεγάζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης, θα ενημερώσουν για τους αγώνες επίδειξης αγωνιστικού Σκραμπλ και τους αγώνες φιλικής συμμετοχής, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11.30 στο Παλιό Πάρκο Πτολ/δας καθώς και για το 7ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκραμπλ Πτολεμαΐδας σε επίπεδο Γυμνασίων που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Μάιο, όπως κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης που καλείται να μας τιμήσει με την παρουσία του.

Πτολεμαΐδα 17/4/2018

Με τιμή,
Για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης Για τον Όμιλο Σκραμπλ Πτολεμαΐδας

-Η-                                                                                   -Η-
Πρόεδρος                                                                   Πρόεδρος
Παπαδοπούλου Δέσποινα                                         Μιχαηλίδου Βαρβάρα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.