Από τα έσοδα της αποεπένδυσης θα αναχρηματοδοτηθεί το κοινοπρακτικό δάνειο 1,3 δισ. της ΔΕΗ – Κοντά στη συμφωνία με τις τράπεζες

18 Απριλίου 2018
09:41

Τη διάθεση των εσόδων από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ για την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου ύψους 1,3 δισ. ευρώ που λήγει το 2019 διαπραγματεύεται η εταιρεία με τις τράπεζες, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Αρχικά, οι 4 συστημικές τράπεζες, οι οποίες έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Rothchild, ζητούσαν πρόσθετες εξασφαλίσεις, μεταξύ των οποίων και τη δέσμευση του 100% των εσόδων από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Η ΔΕΗ από μεριάς της, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των τραπεζών να είναι κατοχυρωμένες προκειμένουν να προχωρήσουν στην αναχρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγέθους δανείου λόγω της στενής παρακολούθησής τους από τον SSM, αντιπρότεινε σε πρώτη φάση τη διάθεση του 25% των προαναφερθέντων εσόδων.

Η αρχικά μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών, καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό στη συνέχεια και πλέον οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, καθώς επικράτησαν πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων της ΔΕΗ τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή, είναι πολύ πιθανό η κατ’αρχήν συμφωνία να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο, έτσι ώστε να περάσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες των τραπεζών και να προχωρήσει στη συνέχεια η υπογραφή της.

energypress.gr

Ένα σχόλιο

  • ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΕΝΕ:…….Αρχικά, οι 4 συστημικές τράπεζες, οι οποίες έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Rothchild …

    ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΔΉΜΟΣ ΚΤΛ “ΔΕΝ ΕΙΔΕ” ΤΙΠΟΤΑ ;;;;;

    ΟΛΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΈΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.