Εκπαιδευτική επίσκεψη Γερμανών μαθητών στο δήμο Εορδαίας (Φωτογραφίες & Bίντεο)

18 Απριλίου 2018
14:14
Κανένα σχόλιο

Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 18-4-2018 μαθητές του Σχολείου Integrierte Gesamtschule OsterholzScharmbeck της Πόλης OsterholzScharmbeck της Γερμανίας , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με τίτλο «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι – Μεσόβουνο» , που υλοποιούν για τρίτη χρονιά τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαϊδας, το εν λόγω Γερμανικό Σχολείο και τα δύο μαρτυρικά χωριά Πύργοι και Μεσόβουνο Εορδαίας, ενώ προβλέπεται επίσκεψη την ερχόμενη Κυριακή 22-4-2018 στην εκδήλωση μνήμης της επίσης μαρτυρικής Κοινότητας Ερμακιάς .

Η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γεώργιο Θεοδοσιάδη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Ο κ. Θεοδοσιάδης συνεχάρη τα παιδιά για τη δράση τους να δεντροφυτεύσουν το λόφο μεταξύ των Πύργων και Μεσοβούνου με τόσα δέντρα , όσα και τα θύματα των ολοκαυτωμάτων των δύο μαρτυρικών χωριών κατά το έτος 1944, τονίζοντας ότι : «Η περιοχή μας πλήρωσε με ακριβό τίμημα τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας ιδιαίτερα στις μαρτυρικές Τοπικές Κοινότητες Πύργων , Μεσοβούνου και Ερμακιάς. Μέσα από αυτή σας την προσπάθεια θα ενημερωθείτε , θα αδελφοποιηθείτε και κυρίως θα οδηγηθείτε στο συμπέρασμα ότι πάνω από όλα τις σχέσεις των Λαών πρέπει να τις διέπουν κανόνες αλληλοσεβασμού , αγάπης και συνεργασίας».

Ο κ. Θεοδοσιάδης ευχήθηκε καλή διαμονή στους μαθητές και στους καθηγητές τους , ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής Καθηγητής του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα Τρύφων Κεχαγιάς , ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Εορδαίας και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία εκφράζοντας όλη την ομάδα των επισκεπτών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.