kozan.gr: Συγκέντρωση-συζήτηση, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με σκοπό την προετοιμασία του ταξικού εργατικού κινήματος για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση (Φωτογραφίες & Βίντεο)

20 Απριλίου 2018
21:26
Κανένα σχόλιο

Συγκέντρωση-συζήτηση συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, τα Σωματεία Γουνεργατών-τριών Σιάτιστας, Οικοδόμων Ν. Κοζάνης, Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.ΕΝ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, ΟδηγώνΦορτηγών Αυτοκινήτων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γεωργακόπουλο που είναι μέλος του ΣΕΕΕΝ: «σκοπός της συγκέντρωσης-συζήτησης ήταν η προετοιμασία του ταξικού εργατικού κινήματος για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση σε μια περίοδο όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας».



 

Πλαίσιο πάλης Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Όλοι στο αγώνα ενάντια στο νέο έγκλημα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ – ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας

Τα περαιτέρω βήματα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ με απολύσεις και επιδείνωση των όρων εργασίας, για το λαό της περιοχής και συνολικά όλης της χώρας, καθώς θα οδηγήσει σε νέες, πρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια. Αντίθετα, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων θα χτυπήσουν κόκκινο.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της ΕΕ για την πλήρη «απελευθέρωση» του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, την παράδοσή του σε ιδιωτικούς μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ εξυπηρετεί και το στόχο μείωσης της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη, με ταυτόχρονη ενίσχυση άλλων κλάδων παραγωγής, όπως των ΑΠΕ και του φυσικού αερίου.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το ότι φτάσαμε ως εδώ οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της σημερινής και των προηγούμενων που ο ένας παρέδιδε τη σκυτάλη της ιδιωτικοποίησης στον άλλο, οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που στήριξαν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και έβαλαν πλάτη στην υλοποίησή τους. Ευθύνονται επίσης οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στα σωματεία της ΔΕΗ που έπιναν νερό στο όνομα της «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι με όσα σχεδιάζονται και με αυτούς που τα υλοποιούν, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, είναι καιρός να αντιδράσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Ενωμένοι και οργανωμένα εκφράζουμε την αντίθεσή μας:

  • Στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

  • Στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και στον περιορισμό και την απαγόρευση του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας

Παλεύουμε για:

  • Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, λιγνιτικών αποθεμάτων και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους.

  • Την αξιοποίηση του λιγνίτη για την παραγωγή ρεύματος μέσα από έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με φθηνό ρεύμα για το λαό και όχι κέρδη για το κεφάλαιο

  • Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

  • Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ με πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (οκταμηνίτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.

  • Μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών, πριν αποδιοργανωθούν, και αποκατάσταση των κατοίκων τους σε σύγχρονους οικισμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

  • Επέκταση των δικτύων διανομής για να συνδεθούν όλα τα σπίτια με την τηλεθέρμανση και σε πολύ χαμηλό κόστος.

  • Μέτρα προστασίας και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ.

ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

  1. Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ)

  2. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

  3. Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας

  4. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

  5. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.