Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και πλήθος από γονείς, διαπιστώσαμε κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 ότι επικρατούσαν στις αίθουσες διδασκαλίας εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που, ανάλογα με την αίθουσα, ξεκινούσαν ακόμα και από τους 5 οC !!!!!

Από συζητήσεις με τον διευθυντή του σχολείου, έγινε κατανοητό πως εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου η θέρμανση λειτουργούσε περιορισμένες μόνο ώρες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας να πέφτει τόσο πολύ, ώστε να μην μπορεί να ανέβει σε επιθυμητά επίπεδα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Τη Δευτέρα ο Σύλλογός μας γνωστοποίησε εγγράφως την δυσαρέσκειά του για την κατάσταση αυτή, τόσο στον Διευθυντή του Σχολείου, όσο και στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης και στην Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2017, από θερμόμετρα που είχαν τοποθετηθεί στις τάξεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είχε αλλάξει ελάχιστα, αφού η θερμοκρασία ήταν 8,5 οC !!!!!

Με τη σύμφωνη γνώμη πλήθους γονέων που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο την Τρίτη 24-1-17 αποφασίστηκε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κατόπιν συνάντησης των γονέων πρώτα με τον Διευθυντή και μετά αντιπροσωπείας των γονέων με τον Δήμαρχο Φλώρινας, ο τελευταίος μας ενημέρωσε ότι δυστυχώς πέρα από την τακτική επιχορήγηση, που αναμένεται να εκταμιευτεί άμεσα, δεν υπάρχουν επιπλέον κονδύλια για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες θέρμανσης.

Ύστερα από όλα αυτά και επειδή οι σημερινές αντίξοες συνθήκες που διαπιστώσαμε, πέρα από ακατάλληλες για την διεξαγωγή μαθήματος, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, σας καλούμε να απέχουν τα παιδιά σας από τα μαθήματα την Τετάρτη 25-1-17 ως ένδειξη πρώτης διαμαρτυρίας, ενώ την ίδια μέρα το πρωί στις 9:00 π.μ. να συγκεντρωθούμε στο σχολείο για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας.

Τέλος καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και των υπολοίπων σχολείων να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να κινητοποιηθούμε μαζικά και συλλογικά σε μια προσπάθεια να επιλύσουμε κοινά προβλήματα

Δεν παρακαλούμε για τίποτα. Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία για τα παιδιά μας…