11 Μονάδες της ΔΕΗ στο σύστημα, δια πάν… ενδεχόμενο – Αμετάβλητη η ΟΤΣ – Ποια η εικόνα της αγοράς την 1η μέρα απεργίας της ΓΕΝΟΠ

23 Απριλίου 2018
09:15

Τέσσερις περισσότερες μονάδες της ΔΕΗ σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα (με ίδια πρόβλεψη για ζήτηση, ΑΠΕ, υδροηλεκτρικά και εισαγωγές) έχουν δηλωθεί για σήμερα στην προημερήσια αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του ΛΑΓΗΕ.

Οι περισσότερες μονάδες θα λειτουργήσουν σε χαμηλότερη ισχύ, δίνοντας έτσι το περιθώριο στο διαχειριστή εάν και εφόσον λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ βγει κάποιο εργοστάσιο εκτός λειτουργίας, να υποκαταστήσει τις απώλειες ζητώντας περισσότερη ισχύ από τις μονάδες που θα βρίσκονται σε τεχνικό ελάχιστο.

Χαρακτηριστικά στον Άγιο Δημήτριο οι μονάδες 1,2, 4 και 5 θα λειτουργούν σε ισχύ 150 έως 188 MW, η Καρδιά 2 στα 151MW,  το Αμύνταιο 1 στα 150 MW.

Για σήμερα η ζήτηση προβλέπεται να είναι στα ίδια επίπεδα (125.912MWh) με την περασμένη Δευτέρα (125.257MWh) ενώ αμετάβλητη (54,11 ευρώ/MWh) παραμένει και η ΟΤΣ συγκριτικά με 7 ημέρες πριν (54,23 ευρώ/MWh).

Για σήμερα έχουν δηλωθεί από τη ΔΕΗ οι εξής μονάδες: Άγιος Δημήτριος 1,2,4,5, Καρδιά 2,4, Μεγαλόπολη 3, Αμύνταιο1, Αλιβέρι 5, Λαύριο 4, Κομοτηνή.

Από τις μονάδες των ανεξάρτητων θα λειτουργήσουν σήμερα η ΕΝΘΕΣ, η Θίσβη, ο Ήρωνας, το Αλουμίνιο και η Κόρινθος.

Τα ΑΠΕ (21720MWh) είναι λίγο μικρότερα σε σχέση  με την περασμένη εβδομάδα (25644MWh) τα νερά λίγο αυξημένα (10.732MWh από 9420MWh) όπως και οι εισαγωγές (22360MWh από 21546 MWh).

Γενικά η εικόνα της προημερήσιας αγοράς δείχνει ότι το σύστημα διαθέτει πολλές εφεδρείες (θερμικές μονάδες ΔΕΗ, υδροηλεκτρικά) ακόμη και για τις δύσκολες ώρες το βράδυ και δε δικαιολογείται να υπάρξουν αποκοπές ισχύος από το δίκτυο, παρά μόνο εάν τεθούν εκτός λειτουργίας και τα 11 θερμικά εργοστάσια της ΔΕΗ.

Η εικόνα πάντως που υπάρχει από το μέτωπο της απεργίας της ΓΕΝΟΠ είναι ότι δύσκολα θα κλείσουν μονάδες (ίσως στη Μεγαλόπολη, ώστε συμβολικά μαζί με τη Μελίτη που ούτως ή άλλως είναι εκτός λειτουργίας να μη δουλεύουν τις ημέρες της ψήφισης του νόμου, οι υπό πώληση μονάδες).

energypress.gr

4 σχόλια

  • Σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτηση σας η μονάδα 2 του Αγ. Δημτρ βγήκε χθες το βράδυ από την σκληρή μάχη των συνδικαλιστών.
    Πως εδώ εμφανίζεται να είναι δηλωμένη και με χαμηλά MW;

  • μήπως γνωρίζει κανεις ο κυριος καριπιδης σε ποιόν αης ειναι και κανει συμπαράσταση στους απεργούς οπως πριν την ανάληψη στην περιφέρεια

  • Το Λαγηε ψεύδεται ασυστόλως Οι μονάδες 1 και 2 στον Αης Αγίου Δημητρίου είναι εκτός λειτουργίας από χθες τα ξημερώματα στης 4 την ώρα. Βέβαια κάποιοι προσπάθησαν στα μουτκα που λεν στην Κοζάνη να αλλάξουν τον αρχικό σχεδιασμό αλλά ευτυχώς κάποιοι που έχουν ακόμα φιλότιμο το απέτρεψαν Θέλω να θυμίσω σε αυτούς αυτά που έκαναν το 2014 και αυτά που κάνουν και λένε το 2018 Όλοι κρίνουν και κρίνονται

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.