Ο Δήμος Γρεβενών βουλιάζει και ο Γ.Δασταμάνης «κουτσομπολεύει» (του Γιάννη Κ.Παπαδόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Γρεβενών)

23 Απριλίου 2018
13:05

ΑΦΩΝΗ έμεινε για μία ακόμη φορά η κοινωνία των Γρεβενών από την θεσμική εκτροπή, από τις ύβρεις και τις χυδαιότητες του Γ.Δασταμάνη.

Η ΕΠΑΡΣΗ… η αλαζονεία  και η αμετροέπεια ευτέλισαν και πάλι τη λειτουργεία  του Δημοτικού Συμβουλίου και προσέβαλαν βάναυσα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ του θεσμικού βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου, με αναφορές και καταγγελίες – μυθεύματα, για ανύπαρκτα «συμβάντα» και η παρουσίαση  δήθεν  «στοιχείων» που δεν υπέγραψε ο ίδιος, (για να πληρωθεί ιδιωτική εταιρία… από άλλη ιδιωτική εταιρία!!!) είναι φανερή. Απεδείχθη όμως ότι ήταν μία εμπορική συναλλαγή δύο τοπικών επιχειρήσεων, ύψους πεντακοσίων περίπου ευρώ,  που συνεργάζονται μεταξύ των επί τέσσερις δεκαετίες!!!

ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ χρονικά των Γρεβενών, τουλάχιστον από το 1977 έως σήμερα, ουδέποτε παρουσιάστηκαν τέτοια φαινόμενα, είτε στις εξήντα πέντε πρώην Κοινότητες του Νομού  είτε στους οκτώ Καποδιστριακούς Δήμους.

ΑΚΟΜΗ και σ΄αυτές τις παραπάνω μικρές αυτοδιοικητικές μονάδες των Γρεβενών υπήρχε η σύνεση, η σύνθεση και η τήρηση του αυτοδιοικητικού θεσμού και σεβασμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ στο Δήμο Γρεβενών ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Με ευθύνη αυτού του προσώπου, του Γ.Δασταμάνη, που έχει τον κύριο λόγο για αυτοδιοικητική σύνθεση και ενότητα, ώστε να υπάρχει η προσδοκώμενη ωφέλεια των πολιτών, από την αρμονική λειτουργεία των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών, η κατάσταση είναι τραγική. Τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα, στον προγραμματισμό, στην εκπόνηση μελετών και στις χρηματοδοτήσεις είναι σχεδόν μηδενική .

ΕΞ ΑΡΧΗΣ, όμως διεφάνη πως «οι σκέψεις και οι προθέσεις» του Γ.Δασταμάνη ήταν άλλες. Οι ρήξεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου  με την αξιωματική αντιπολίτευση,  οι αναίτιες διαγραφές των τριών πρώτων Δημοτικών Συμβούλων και η διάλυση της δημοτικής παράταξης της συμπολίτευσης, οδήγησαν τον ίδιο σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, για τα προβλήματα του Δήμου Γρεβενών. Οι σκέψεις και οι προθέσεις του συνδυασμού προεκλογικώς ήταν εντελώς διαφορετικές.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ των Γρεβενών ουδόλως ενδιαφέρονται για την προσωπική αυτοδιοικητική τύχη του Γ.Δασταμάνη ή του Μ.Αδάμου ή του Χ,Τριγώνη ή οποιουδήποτε άλλου Δημοτικού Συμβούλου. Οι δημότες ψήφισαν μια δημοτική παράταξη, αξιολογώντας μάλιστα ξεχωριστά και με  ρητή εντολή, αναλόγως της εκλογικής αποδοχής του καθενός, να διαχειριστούν συνολικά και από κοινού τα προβλήματα του Δήμου Γρεβενών.

Ο Γ.ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ, δεν περιφρόνησε μόνο και απαξίωσε την λαϊκή εντολή αλλά διέγραψε τους τρεις πρώτους σε εκλογική δύναμη και ψήφους δημοτικούς συμβούλους, χάνοντας ο ίδιος την λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση.

ΟΛΑ αυτά τα γεγονότα οδήγησαν το Δήμο Γρεβενών στη σημερινή τραγική κατάσταση αφού αυτή την τετραετία απεντάχθηκαν και έργα ύψους 30.000.000 ευρώ για το Δήμο μας.

Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ της κοινωνίας για την ανεπάρκεια αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι καταιγιστική. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ετσι η νευρικότητα του Γ.Δασταμάνη, του Μ.Αδάμου και του Χ.Τριγώνη εξηγείται και οδηγούμαστε στα πρωτοφανή, πρωτόγνωρα και καταδικαστέα αυτά γεγονότα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όταν στους άλλους Δήμους, συζητούν, συνεργάζονται και συμφωνούν για την προώθηση και λύση των προβλημάτων, στο Δήμο Γρεβενών κυριαρχεί η συκοφαντία, η χυδαιότητα, το κουτσομπολιό και η απαξίωση.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γ.Δασταμάνη πρέπει να αντιληφθούν πως πέραν της αποζημίωσης των 1000 ή 1500 ευρώ που λαμβάνουν μηναίως, πέραν της πολυθρόνας, του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και του κινητού τηλεφώνου, έχουν υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία. Σε ένα χρόνο θα είναι απλοί πολίτες και αυτοί. Ας αναλογιστούν τις τεράστιες προσωπικές και αυτοδιοικητικές τους ευθύνες

Γιάννης Κ.Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών

2 σχόλια

  • Παπαδόπουλε ξεπούλησες μια ολόκληρη παράταξη έγινες ουρά του Δασταμάνη και του Καρυπίδη άντε τώρα σπίτι σου αρκετά έπαιξες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.