Τριήμερο Σεμινάριο Μουσικής, στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, 27-28 και 29 Απριλίου

24 Απριλίου 2018
14:57
Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει για το τριήμερο 27-28 και 29 Απριλίου Σεμινάριο Μουσικής με τους Αλέξανδρο Σαρακενίδη – Πιάνο , Αθανάσιο Φυσέκη – Σαξόφωνο και Σπύρο Αρκούδη – Τρομπέτα .

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Απριλίου 17.00-21.00

Σάββατο 28 Απριλίου 9.00-14.00

Κυριακή 29 Απριλίου 9.00-13.00

Σάββατο 28 Απριλίου Συναυλία Μουσικής Δωματίου:

18.30 Σπύρος Αρκούδης – Τρομπέτα , Γιώργος Τζούκας – Πιάνο,

20.00 Αθανάσιος Φυσέκης – Πιάνο , Γλύκα Κουτούλα,

21.00 Αλέξανδρος Σαρακενίδης – Πιάνο.

Οι συναυλίες θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου(Δρίζειο) με ελεύθερη είσοδο.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932 , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικό Σπύρου Αρκούδη-Τρομπέτα

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Φιλαρμονική Εταιρία Κυνοπιαστών με δάσκαλο τον Γ.Αρκούδη. Συνέχισε στο ωδείο Φ. Νάκας στην τάξη του Σ. Άνθη όπου και πήρε το δίπλωμα τρομπέτας με άριστα το 2007. Το 2003 εισάγεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, το 2005 μέσω του προγράμματος του ERASMUS παρακολουθεί μαθήματα τρομπέτας στην ακαδημία του Φράιμπουργκ με καθηγητές τους Antony Plog και Ewald Antoni.Το 2007 γίνεται δεκτός στην Ακαδημία του Αννόβερου στην τάξη τρομπέτας του Jeroen Berwaerts όπου κ το 2011 τελειώνει με βαθμό Άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας σε Ελλάδα και Γερμανία
με καθηγητές όπως τους Timofei Dokshitzer, Reinhold Friedrich,Hans Gansch, Frits Damrow, Cris Martin, Bo Nilsson,Stefan Schultz και μουσικής δωματίου με τους Jonas Bylund, Jens Bjorn Larsen, Ben Van Dijk, Fred Mills, Walter Hilgers, Jay Friedman.
Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Καμεράτα Αθηνών Μεγάρου Μουσικής. Επίσης
με τις Staatstheater Hannover, Nordwestdeutsche Philarmonie και την Bremen Orchester Philarmonie.
Επίσης πραγματοποίησε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με τους Ionian Brass Quintet, Ionian Brass Ensemble και Aeolos Brass Quintet. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και την Συμφωνική Ορχήστρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
Σήμερα είναι μέλος του χάλκινου συγκροτήματος Melos Brass και Α’ Κορυφαίος τρομπετίστας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Βιογραφικό Αθ. Φυσέκη – Σαξόφωνο

Μέλος ¨κριτικών επιτροπών¨ για το Σαξόφωνο, Επίτιμο μέλος του ¨European Centre for Saxophone Study¨ της Γαλλίας ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα, συνεργάτης του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου JeanMarie Londeix καθώς και ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας του ¨Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος¨.

Ο Θάνος Φυσέκης σπούδασε Σαξόφωνο στο ωδείο Αθηνών και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Θεόδωρου Κερκέζου καθώς και μαθήματα ( masterclass) από τους JeanMarie Londeix, Claude Delangle καθηγητή του Concervatory στο Παρίση, τον Griffin Campel καθηγητή Σαξοφώνου του University of Louisian και τον Hans de Jong καθηγητή του πανεπιστημίου της Αμβέρσα.κ.α

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου σε αίθουσες όπως : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ακρόπολη Αθηνών, αίθουσα Γκαίτε, Αίθουσα Παρνασσός κ.α.

Έχει Διδάξει από το 2000 μέχρι και σήμερα : Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, Στη Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, στο Ωδείο Φ. Νάκας της Θες/νίκης, στο Μουσικά Σχολεία Λαμίας και Βόλου.

Έχει παραδώσει μαθήματα τελειοποίησης (masterclass) σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε διάφορα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας.

Μαθητές του συμμετείχαν και διακρίθηκαν με Βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς όπως επίσης πήραν και υποτροφίες για πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Υπήρξε Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της πολιτιστικής Ολυμπιάδας Αθήνα 2004 όπου συμμετείχαν 34 σχολικές μονάδες , διοργανωτής του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Σαξοφώνου το 2007 στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, διοργανωτής της Πανελλήνιας & Παγγύπριας Συνάντησης Σαξοφώνου το 2012 στο Βόλο , ιδριτικό μέλος του Φεστιβάλ Σαξοφώνου που γίνεται στη χώρα μας απο το 2012 μέχρι και σήμερα .

Έχει συνεργασία με την μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία Σαξοφώνων Η.Selmer Paris καθώς και με την Trevor James για την καλύτερη ενημέρωση τους στην Χώρα μας.

Αλέξανδρος Σαρακενίδης, πιάνο

Ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης έχει χαρακτηριστεί ως καλλιτέχνης που συνδυάζει δυναμισμό, δεξιοτεχνία και στυλιστική κατανόηση. Τον Ιούνιο 2015, αποφοίτησε από το LUCAArts/Lemmensinstituut στο Leuven του Βελγίου, με τον ανώτερο μεταπτυχιακό τίτλο και την ανώτατη διάκριση (summa cum laude), υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου Αμερικανού πιανίστα Alan Weiss.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και αίθουσες όπως, Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου Ρόδου, θέατρο Απόλλων Ερμούπολης μεταξύ άλλων. Προσκεκλημένος σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ και σειρές συναυλιών, όπως Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Διεθνές Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Les Mercredis de la Musique asbl, Le Festival des Midis aux Minimes, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Kρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Glasperlenspeil Sinfonietta, Mechels Orkest, Brussels Virtuosi, και διεθνούς κύρους σολίστες όπως ο Αμερικανός πιανίστας Alan Weiss και ο Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, με τους οποίους διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας.

Γεννημένος στις Σέρρες, ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε ανώτερες σπουδές πιάνου στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση – οργανική εκτέλεση πιάνου, στην τάξη του Ίγκορ Πέτριν. Έχει μελετήσει, επίσης, με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Sergio Tiempo, Naum Grubert, Andrei Pisarev, Milena Molova, Lilia Boyadjieva, Michael Hauber, Daniel Rivera, Sergei Osokins, Γιώργο Χατζηνίκο, Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου, μεταξύ άλλων. Υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Tο Δεκέμβριο του 2017 του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο της ‘Ελένης Μυκονίου’ από την Ακαδημία Αθηνών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.