ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η – Κ.Η.Ε: Αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων – Η κυβέρνηση κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο – Θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία

25 Απριλίου 2018
19:19

Μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, που ξεπουλά λιγνιτικές μονάδες και διαλύει τη ΔΕΗ, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αποφάσισε κατ΄εξουσιοδότηση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 29ης Μαρτίου 2018 να αναστείλει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 10 μ.μ. (22:00) σήμερα το βράδυ.

Οι «πρόθυμοι» Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που ψήφισαν το νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων , θα είναι διαρκώς υπόλογοι για την λεηλασία της ΔΕΗ.

Όσο για την ίδια την κυβέρνηση, ας μην κομπορρημονεί.

Μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας –και όχι μόνον οι 151 «πρόθυμοι»- δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κοινωνίες στη Δυτική Μακεδονία , την Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές αποδέχθηκαν την διάνοιξη ορυχείων και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ «προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί κάθε χωριό και οικισμός της πατρίδας μας.

Είναι σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν προτιθέμεθα να παραδώσουμε το εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ – που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα του λαού μας – στους ιδιώτες, προς χάριν του… ιδιωτικού συμφέροντος!

14 σχόλια

      • Ε ρε πείνα που θα πέσει , ένα κομμάτι ψωμί δεν θα έχετε σε λίγα χρόνια για να φάτε οι περισσότεροι . Εμείς όπως και να έχει τον μισθό μας δεν θα τον χάσουμε απλά μπορεί να είναι λίγο τσεκουρωμένος . ΕΕΕΕΕ θα πεινάσετε

  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ? ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ?ΔΕΗ ΤΕΛΟΣ ? ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΦΛΕΓΟΝΤΑΝ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ…..οκ καληνυχτα….

    • Ελπίζω να μην επαληθευτούν τα λεγόμενα σου (αν και μεταξύ μας αυτό πιστεύω και εγώ) και να γίνει ένας αγώνας χωρίς προηγούμενο, το πρόβλημα είναι ποιος θα τον κάνει… Δεν βλέπω κανέναν που μην ξεπουλήθηκε, άρα πάει η ΔΕΗ. Υ.Γ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΗΤΖΗΣ.

  • Η κοινωνια ας σκεφτει οτι 1 μοναδα στοιχισε 1,5 δις ευρω
    Ειναι και οι 2 καινουργιες μοναδες, οι καλυτερες που εχει στην κατοχη της η επιχειρηση.
    Θα τις πουλησει μαζι με τα κοιτασματα και τις 2 σε τιμη ξεφτιλα που εγω νομιζω δεν θα ξεπερασει τα 500 εκατομ. ευρω.

    Η κοινωνια τα πληρωσε αυτα και ας σκεφτει ποσα πληρωσε να τις φτιαξει, ποσα βγαζει καθε χρονο απο αυτες τις μοδαδες, ποσο αυτονομη ειναι η χωρα εχοντας την ενεργεια στα χερια του δημοσιου και ποσο θα τις πουλησει σε ιδιωτες

    Σε 2-3 χρονια που θα ειναι ετοιμη και η Πτολεμαιδα V που στοιχισε 2 δις ευρω και θα την πουλησουν και αυτην πριν ακομα ξεκινησει να δουλευει να δουμε τι θα πει η κοινωνια που καθε μερα πληρωνει και τις κλεβουν την περιουσια μεσα απο τα χερια της.

    • Έτσι και αλλιώς την κοινωνία κάθε μέρα την κλέβουν , πληρώνει κάτι δημόσιου με παχυλούς μισθούς και αυτοί δεν δουλεύουν

  • Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την περιοχή.
    Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μπορούν να στραφούν στην καλλιέργεια της γης, να φυτέψουν λεβάντα, τσάι και άλλα αρωματικά φυτά.
    Κανένας δεν χαθεί.

  • Και στην κοινωνία μαζί είστε υποκριτές
    Μαζί στα ψηφοδέλτια τα κυβερνητικά καλά θα κάνετε να μην μας κοροϊδεύετε άλλο
    Η ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού η ιστορία θα κρίνει αυστηρά όλους μας
    Θυμήθηκε μόνο τι έλεγαν όλοι προεκλογικά για ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ και όχι μόνο
    Ακόμη και για τους γερμανοτσολιάδες για τις αποζημιώσεις το κατοχικό δάνειο τα μνημόνια

  • Οι συνδικαλιστές είναι σαν την κατσαρίδα δεν εξαφανίζονται δεν χάνονται επιβιώνουν σε κάθε κατάσταση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.