kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πεδίου διασυνοριακής συνεργασίας με σενάριο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στην οποία επιχείρησαν κι εναέρια μέσα (Φωτογραφίες & Βίντεο)

26 Απριλίου 2018
15:06

Διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 26/4 στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Eορδαίας, κοινή άσκηση πεδίου διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, την FYROM, και της Αλβανίας. Το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την ονομασία «Balkan 2018», με χρήση εναέριων μέσω κατάσβεσης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παρόντες στην άσκηση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης και ο υπαρχηγός του Σώματος – Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

 

Βίντεο με στιγμιότυπα από την άσκηση

Δηλώσεις πολιτικού προσωπικού (Περιφερειάρχης) και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και η περιγραφή του σεναρίου της άσκησης από το 08:06 και μετά

Ένα σχόλιο

  • Είναι ωραίες οι ασκήσεις. Ωστόσο το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο για την προστασία των Δασών είναι κύρια πρόληψης μέτρα όπως:
    – Καθαρισμός άφθονου έφλεκτου υλικού που έχει κατακλείσει τα εδάφη στα Δάση.
    – Οικονομία νερού και ταυτογχρόνως εξασφάλιση υδατοδεξαμενών ικανών-επαρκών εντός και πλησίον Δασών. Εξασφάλιση διαβροχής βλάστησης και αύξηση ποσοστού υγρασίας σ’αυτήν κατά την Καλοκαιρινή περίοδο.
    – Ουσιαστική χρήση της Τεχνολογίας για προστασία Δασών. Ικανός έλεγχος και παρακολούθηση ιδίως σε συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση και επέκταση πυρκαγιών, ώστε να παρεμποδίζεται το ξεκίνημα πυρκαγιάς.
    – Παραδειγματική τιμωρία εμπρηστών.
    – Ανύψωση τοίχους απέναντι στα όποια συμφέροντα που προτιμούν αντί Δάση ποικίλα άλλα όπως δρόμους, σιδηροδρόμους, κτίσματα διάφορα, ανεμογενήτριες, κτλ, κτλ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.