Η τύχη χαμογέλασε στο μικρό Χρήστο – Εμμανουήλ από την Πτολεμαΐδα – Βρέθηκε συμβατός δότης

26 Απριλίου 2018
14:17

Χαμόγελα εδώ και λίγη ώρα στην οικογένεια του δίχρονου Χρήστου Εμμανουήλ ο οποίος διαγνώστηκε με ένα σπάνιο γενετικό νόσημα και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο. Για να θεραπευτεί πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην Ελλάδα όμως δότης συμβατός δεν είχε βρεθεί. Η μητέρα του παιδιού έδινε αγώνα εδώ και μέρες προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τα νοσήλιά του για μετάβαση σε νοσοκομείο στο Newcastle της Αγγλίας το οποίο ήταν το μοναδικό που μπορούσε να αντιμετωπίσει την περίπτωση και είχε κάνει δεκτό το παιδί.

Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα στις 23 Απριλίου, στην συνέχεια η δικηγόρος της οικογένειας κ. Αριάδνη Νούκα κατέθεσε ένσταση, χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ χωρίς να λάβει απόφαση.”Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε νέο εξώδικο, όταν  μας ήρθε η πληροφορία ότι βρέθηκε στην Ελλάδα δότης συμβατός και μάλιστα 100%”, δήλωσε στο ΡΘ η κ. Νούκα.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν βρισκόταν δότης, η οικογένεια του δίχρονου αγοριού επέμενε για επέμβαση στην Αγγλία, όπου το εκεί νοσοκομείο κάνει την επέμβαση ακόμη και με συμβατότητα  των γονέων του παιδιού  που ανέρχεται στο 50%. Από την στιγμή όμως που βρέθηκε δότης συμβατός 100%, η μεταμόσχευση αναμένεται να γίνει στην Αθήνα, με τις προσευχές όλων για τον μικρό Χρήστο προκειμένου να γίνει γρήγορα καλά.

Πηγή ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ http://www.rthess.gr/blog-det?artid=86087

5 σχόλια

  • Δοξα τω Θεω!Καλη επιτυχια! Και στην Ελλαδα γινονται μεταμοσχευσεις με μικροτερα ποσοστα απλα μειωνεται και το ποσοστο επιτυχιας οπως και εξω. Ολα καλα να πανε!

  • Το ογκολογικό κέντρο ΕΛΠΙΔΑ διαθέτει μια απο τις καλύτερες μονάδες μεταμοσχευσης μυελου των οστών στην Ευρώπη αν οχι στον κόσμο. Το επιστημονικο του προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο όπως και σε κάθε ογκολογική μονάδα στην Ελλάδα,απλά πρέπει να δίξουμε εμπιστοσύνη. όσο για τη συμβατότητα σίγουρα μια μεγάλη συμβατότητα είναι καλύτερη και στο Ελπίδα γίνονται μεταμοσχεύσεις με συμβατότητα 50%. Σίγουρα ο κάθε γονιός που αντιμετωπίζει ενα τόσο σοβαρό πρόβλημα θέλει το καλύτερο για το παιδί του και αρχίζει και ψάχνει…μη ρωτώντας όμως ειδικούς πολλές φορές χανόμαστε στο ψάξιμο. όσο για το μικρόυλη Χρήστο του εύχομαι γρήγορα να το ξεπεράσει ,να μην το θυμάται ούτε σαν όνειρο, και να είναι κοντά μας υγιής. Η Παναγία να τον έχει υπο την προστασία της και όλα θα πάνε καλά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.