Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 Αίθουσα Τέχνης, 8 μ.μ.

27 Απριλίου 2018
09:22
Κανένα σχόλιο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζανης και ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Ιανουαρίου – Απριλίου 2018, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης, τον βιρτουόζο πιανίστα, Παναγιώτη Τροχόπουλο, και μαθητή του θρυλικού Nikolai Petrov, στο Κονσερβατόριο της Μόσχας, σε μία συναυλία, φόρο τιμής στην μεγάλη Ελληνίδα Κυρία της Όπερας Μαρία Κάλλας!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου, ώρα 20.00, στην Αίθουσα Τέχνης.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ κορυφώνεται με την εκπληκτική Φαντασία του LISZT στην Όπερα “Norma” του Bellini, ένα αριστούργημα με το οποίο η Κάλλας ουσιαστικά ταυτίστηκε…

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κοσμό στο πλαίσιο ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών με τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο. Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninov και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο “English Music Festival”. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασσικής μουσικής -όπως το Gramophone-, τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninov αλλά και στον “Petrushka” του Stravinsky.

Γενική είσοδος: 5 €. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο και στο τηλ. 24610-24062

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.