Η “Ένωση” για την παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία

27 Απριλίου 2018
12:52
Κανένα σχόλιο

Η  28η Απριλίου έχει επιλεγεί σαν Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Στόχος είναι η επικέντρωση της διεθνούς κοινής γνώμης στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), κάθε χρόνο παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, αριθμός ο οποίος δείχνει αύξηση του ποσοστού κατά 10% τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα περίπου 270 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως έχουν υποστεί μη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, ενώ αντίστοιχα 160 εκατομμύρια υποφέρουν από επαγγελματικές ασθένειες. Εκτός από το πολύ χαμηλό ημερομίσθιο, οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας και ασφαλιστικής κάλυψης   είναι  στις περισσότερες περιπτώσεις   απαράδεκτες.  

Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.-.ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ » πιστεύουμε ότι, καθένας από μας, από τη θέση στην οποία βρίσκεται, είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία.

– Οι εργοδότες ή   τα στελέχη, είναι υπεύθυνοι να εγγυηθούν ότι οι εργασιακοί χώροι που εξαρτώνται από αυτούς  είναι ασφαλείς και δεν κρύβουν κανένα κίνδυνο για την υγεία. – Οι  ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, είναι υπεύθυνοι να παρέχουνε συμβουλές και να προωθούνε  την εκτίμηση της επικινδυνότητας και την παρακολούθηση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Τέλος εμείς ως εργαζόμενοι, είμαστε υπεύθυνοι να εργαζόμαστε με ασφάλεια, να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να  μη θέτουμε σε κίνδυνο τους άλλους

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.