Δήμος Κοζάνης: Σε εκτέλεση το έργο διευκόλυνσης προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και κτήρια της Κοζάνης για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (Βίντεο)

27 Απριλίου 2018
14:49
Κανένα σχόλιο

Σε εκτέλεση το έργο διευκόλυνσης προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και κτήρια της Κοζάνης για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα – Θα βελτιωθεί η πρόσβαση στην Κεντρική Πλατεία, το Δημοτικό Ωδείο, το νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, το Δημοτικό Κήπο, το ΔΑΚ και το σχολικό συγκρότημα Πανοράματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση του έργου του Δήμου Κοζάνης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ» για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, νήπια, γονείς με μικρά παιδιά κ.α.) στους κοινόχρηστους χώρους και κτήρια και η ευκολότερη μετακίνηση τους εντός της πόλης της Κοζάνης.

Το έργο θα καλύψει σημειακά και στοχευμένα μια σημαντική περιοχή της πόλης της Κοζάνης και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε δομές όπως το νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, ο Δημοτικός Κήπος, το ΔΑΚ, το Δημοτικό Ωδείο αλλά και το σχολικό συγκρότημα Πανοράματος.

Σήμερα , τα πεζοδρόμια, το πλάτος των οποίων είναι περίπου ένα μέτρο , δυσχεραίνουν την κίνηση των πεζών και καθιστούν αδύνατη την κίνηση ατόμων ΑμεΑ.

Με την παρέμβαση θα διευκολυνθεί η κίνηση πεζών και ατόμων ΑμεΑ με στόχο να δημιουργηθούν σταδιακά «διαδρομές» που θα εξασφαλίζουν ασφαλέστερη και περισσότερο άνετη κίνηση πεζών, ενώ συγχρόνως η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις οδών εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς.

Η περιοχή παρέμβασης αφορά στις περιοχές:

1. Οδός Αργύρη Εφταλιώτη (από Ελένης Μήλιου έως Σιαλβέρα ).

2. Διασταύρωση Π.Χαρίση και Τριανταφυλλίδη.

3. Διασταύρωση Π.Χαρίση – Σαμαρίνας.

4. Οδός Φαρμάκη (από Φον Καραγιάννη έως Ολυμπίου Γεωργάκη)

5. Πλατεία Αυλιώτη ( τμήμα ΟΤ 327)

6. Διασταύρωση οδών Αλκέτα – Ηροδότου – Ψαρρών

7. Οδός Π.Χαρίση και Δαβάκη (από κεντρική πλατεία έως Νέα Βιβλιοθήκη)

8. Οδός Σαμαρίνας

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης, το επόμενο διάστημα εκτός από το έργο αυτό θα εκτελεστούν και άλλα έργα όπως ο οι ασφαλτοστρώσεις και ζήτησε την κατανόηση και υπομονή των δημοτών για τυχόν προβλήματα, που θα δημιουργηθούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.