Tην πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

27 Απριλίου 2018
15:46
Κανένα σχόλιο

Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη με κατεπείγουσες διαδικασίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταγγέλλει με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Με κατεπείγουσες διαδικασίες η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε στις 25/4/2017 το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, σε συνέχεια των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των προκατόχων της κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο συναντάει την καθολική αντίδραση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Υλοποιεί τη συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα “απελευθέρωση” και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, για να βρουν εγγυημένα κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων. Την απελευθέρωση την έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα τα λαϊκά νοικοκυριά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 157% από το 2000, ενώ το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Η κυβέρνηση με το νόμο της οδηγεί σε νέες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για το λαό, σε απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον κλάδο, ωφελεί μόνο τους επενδυτές και τους βιομηχάνους.

Πως τοποθετείται η Επιτροπή στο γεγονός ότι με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της με βάση τα διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία της Εurostat από το 2010 ως σήμερα, δεν υπάρχει κράτος μέλος της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας στο οποίο η απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση της ενέργειας να ωφέλησε το λαό και να μείωσε την τιμή της ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά;».

https://www.902.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.