Ο Παν. Λαφαζάνης, αύριο Κυριακή (29/4), στους Πύργους Εορδαίας, για τις εκδηλώσεις μνήμης στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

28 Απριλίου 2018
12:12
Κανένα σχόλιο

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Ν. Σακούτης θα βρεθούν αύριο Κυριακή (29/4) στους Πύργους του Δήμου Εορδαίας του Νομού Κοζάνης, προσκεκλημένοι του Δημοτικού Διαμερίσματος των Πύργων, για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Σημειώνουμε, ότι οι μαζικές εκτελέσεις στους Πύργους Ν. Κοζάνης θεωρείται το δεύτερο Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα μετά από αυτό των Καλαβρύτων, το οποίο είχε ως συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού, αφού οι βάρβαρες μαζικές εκτελέσεις του συνόλου, σχεδόν, του ανδρικού πληθυσμού συνοδεύτηκαν από το κάψιμο της ιστορικής αυτής κοινότητας.

Ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο σύγχρονος ραγιαδισμός έχει εμποδίσει μέχρι σήμερα να διεκδικηθούν αποτελεσματικά οι γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, διεκδίκηση η οποία είναι χρέος τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 28/4/2018

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.