Η προσπάθεια της Τοπικής Κοινότητας Ξηρολίμνης, του δήμου Κοζάνης, για την αγορά φορητού αυτόματου απινιδωτή

29 Απριλίου 2018
18:25

“Η Τοπική κοινότητα Ξηρολίμνης με ιστορικό σε εθελοντικές δράσεις (ποδηλατοβόλτα,δενδροφυτεύσεις,αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων,πολιτική προστασία σε καταστροφές, εξαφάνιση προσώπων και ζώων,βοήθεια στο σπίτι σε ηλικιωμένους που ζούνε μόνοι τους με είδη πρώτης ανάγκης κτλ.). Ξεκινάει πλέον “εκστρατεία ενημέρωσης και συγκέντρωσης χρημάτων για αγορά φορητού αυτόματου απινιδωτη”

Το κόστος ανέρχεται στα 1700 περίπου ευρώ. Για το λόγο αυτο έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στα ονόματα των μελών του τοπικού συμβουλίου.
Τραπεζά Πειραιώς :
IBAN GR27 0172 2750 0052 7505 1312 276
Οσοι θελουν να συνδράμουν απο το εξωτερικό θα χρειαστούν και τον κωδικό
BIC : PIRBGRAA

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση και η διάθεση των συγχωριανών μας και ιδιαίτερα αυτών που ζούνε στο εξωτερικό να συνδράμουν οικονομικά.

Θα τηρηθεί απόλυτη διαφάνεια στις συναλλαγές-συνδρομές μετρητών αλλά και εχεμύθεια σε προσωπικά δεδομένα.

Θα εκπαιδευτεί ομάδα 10 περίπου ατόμων επιφυλακής με τα τηλέφωνα τους να ειναι σε κάθε σπίτι και αναρτημένα σε διαφορά σημεία του οικισμού αλλά και στο διαδίκτυο..

Όλοι όσοι εκπαιδευτούν θα έχουν τα κλειδιά απο το σημείο αποθήκευσης του απεινιδωτη που θα οριστεί προσεχώς.

Σημαντικό οτι όλοι οι φορείς είμαστε ενωμένοι στο στόχο (Κοινότητα,Εκκλησία,ομάδα,εθελοντές)

Ας ειναι αχρείαστο..αλλά έστω και μια πιθανότητα αν υπάρχει να σωθεί κάποιος ας την εξαντλήσουμε… και ας είμαστε οι τυχεροί που θα έχουμε στην κατοχή μας απινιδωτη.

Είχαμε πρόσφατα παραδείγματα συνανθρώπων μας ακόμα και συγχωριανών μας που ίσως να γλιτώναμε ατο κακό εαν υπήρχε απινιδωτης στην περιοχή μας.

Ο απινιδωτης θα είναι διαθέσιμος και για ολα τα γύρω χωριά και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εκπαιδευτεί στη χρήση του.

Ας είμαστε οι τελευταίοι που θα επωμιστούν το οικονομικό κόστος απόκτησης του. Ελπίζουμε οτι στο μέλλον η Πολιτεία,φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιποί, θα αναλάβουν εφ εξής την προμήθεια απινιδωτων σε όλους τους δημόσιους χωρους αλλα και οικισμούς (ιδιαίτερα τους απομακρυσμένους απο τα αστικά κέντρα)

Ευχαριστώ τον Γιαννη Παναγιωτιδη (Διάσωστης ΕΚΑΒ) για την ιδέα του, που απο την πρώτη στιγμή με βρήκε σύμφωνο.Όπως επίσης τον ευχαριστώ για την εθελοντική σημερινή παρουσίαση και εκπαίδευση της ομάδας εθελοντών στο μέλλον. Επίσης Ευχαριστώ την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολιμνης κα.Νατάσα Βρεττάκου για την παραχώρηση της αίθουσας.”

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρολιμνης
Κυριαζιδης Φίλιππος (Άκης

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.