Την ένταξη του Δήμου Βοΐου στους ορεινούς δήμους, έκτακτη επιχορήγηση για προβλήματα από την κακοκαιρία και τοποθέτηση κεραιών για ψηφιακό σήμα σε Σιάτιστα και Γαλατινή ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου από τον Υπουργό-Δελτίο τύπου

25 Ιανουαρίου 2017
12:45

Το αίτημα του Δήμου Βοΐου για ένταξη στους ορεινούς δήμους της Ελλάδας κατέθεσε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, με αφορμή την επίσκεψή του στην Νεάπολη και τον Πεντάλοφο, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές λευκές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Αρχικά, ο Υπουργός κ. Παππάς επισκέφθηκε το κτίριο τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ στη Νεάπολη, όπου ενημερώθηκε από αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας για τη λειτουργία του κόμβου διασύνδεσης των περιοχών του Βοΐου, παρουσία του Δημάρχου Βοΐου και των υπολοίπων τοπικών αρχών.

Τον Υπουργό συνόδευαν οι Βουλευτές του Νομού Κοζάνης κ.κ. Μίμης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης και Γεώργιος Ντζιμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών της περιοχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Πεντάλοφο όπου ο Υπουργός κ. Παππάς, άκουσε τα αιτήματα του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας, αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση του έργου της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς οι περιοχές, που μέχρι σήμερα τελούσαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπου «ψηφιακού αποκλεισμού», πλέον θα συνδέονται στο Διαδίκτυο με πολύ γρήγορες ταχύτητες, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση κ.λπ.), με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.

Ο Δήμαρχος Βοΐου ανέφερε στον Υπουργό κ. Παππά το πρόβλημα που υπάρχει με το ψηφιακό σήμα της DIGEA στις περιοχές της Γαλατινής και της Σιάτιστας, όπου το σήμα είναι πολύ ασθενές και απαιτείται να τοποθετηθούν κεραίες σε συγκεκριμένα σημεία των περιοχών αυτών, κόστος το οποίο δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο δήμος. «Οι πολίτες έχουν ήδη επιβαρυνθεί με την αγορά νέων κεραιών και ενισχυτών σήματος, και παρόλα αυτά το σήμα εξακολουθεί να είναι πολύ ασθενές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Βοΐου στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες, με ανυπολόγιστες ζημιές σε μηχανήματα του Δήμου και ιδιοκτησίες, στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικούς δρόμους, στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου, όπου σε συνδυασμό με τις βλάβες που προέκυψαν από τον παγετό στο δίκτυο της ΔΕΗ πολλές περιοχές του Δήμου έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα για αρκετές ημέρες. Ο Δήμαρχος ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού ώστε να λάβει ο Δήμος έκτακτη επιχορήγηση για να αντιμετωπίσει αυτές τις ζημιές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η επίσκεψή σας στην περιοχή μας αυτήν την εποχή, στην καρδιά του χειμώνα, σας δίνει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές της χώρας μας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν εδώ τους χειμερινούς μήνες και να δώσετε λύσεις».

Ακολούθησε επίσκεψη στη μαθητική εστία Πενταλόφου και ενημέρωση από τους υπευθύνους για τη λειτουργία της, παρουσία και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλου.

2 σχόλια

  • Ένα δρομολόγιο ΚΤΕΛ την εβδομάδα δεν ζήτησε κανείς ρε παιδιά? ΕΛΕΟΣ! Τα χωριά αυτά είναι τελείως αποκομμένα,για να μετακινηθεί κάποιος ως το Τσοτύλι ή την Νεάπολη θέλει ταξί (που κοστίζει τουλάχιστον 30€) και μιλάμε για μεγάλους ανθρώπους που έχουν μηδαμινές συντάξεις. ..αλλά απ’ οτι φαίνεται υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. ..

    • Έτσι ακριβώς είναι! Πολύ σωστά τα λέτε! Και για τους ηλικιωμένους και για το σχολειο που λειτουργεί εκεί (δημοτικό & γυμνάσιο). Τρομακτικά δύσκολες συνθήκες και πρόσβασης και επιβίωσης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.