Φωτογραφίες από τις  ζημιές σε 80 και πλέον τάφους στα κοιμητήρια της Αναρράχης 

3 Μαΐου 2018
07:25
Κανένα σχόλιο

Ογδόντα και πλέον τάφοι στα κοιμητήρια της Αναρράχης έχουν υποστεί ζημιές από τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς αγνώστων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πρωτομαγιάς, και διαπίστωσαν νωρίς, χθες το πρωί, τεχνίτες μαρμάρων και ο εργάτης καθαριότητας του Κοιμητηρίου. Σπασμένα μάρμαρα, κατεστραμμένοι σταυροί, καντηλάκια που ξηλώθηκαν με βία, αλλά και ανθοδοχεία, είτε είχαν αφαιρεθεί πάνω από τους τάφους, είτε βρίσκονταν διάσπαρτοι στους διάδρομους. Οι Άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Εορδαίας που έσπευσαν εκεί πήραν αποτυπώματα, ενώ, σήμερα πρόκειται να καταθέσουν σχετικά ο Ιερέας του χωριού και ο Εργάτης καθαριότητας του Κοιμητηρίου. Εν τω μεταξύ, ανήμερα Πρωτομαγιάς, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αναρράχης μεταβαίνοντας στο εξωκλήσι της Παναγίας της Σουμελιώτισσας, με έκπληξη είδαν ότι, από την λυόμενη κατασκευή την οποία χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη, έλλειπαν τα Αγροτικά και χορτοκοπτικά εργαλεία, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, κ. α 


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.