Μεγαλέμποροι από την Κατράνιτσα (Πύργοι Εορδαίας) και γενικότερα από την Δ. Μακεδονία στο Σεμλίνο (Βίντεο)

6 Μαΐου 2018
06:44
Κανένα σχόλιο

Το βίντεο αναφέρεται στην σημαντική κοινότητα κατοίκων της Κατράνιτσας, των σημερινών Πύργων Έορδαίας του Νομού Κοζάνης, που είχε αναπτυχθεί στο Σεμλίνο από επιφανείς οικογένειες. Ειδικότερα, το βίντεο, αναφέρεται στην οικογένεια Καραμάτα, στον διπλωμάτη Πέτρο Ίτσκο και στον δήμαρχο Σεμλίνου Π. Μόρφη, όλοι τους από τους Πύργους (Κατράνιτσα). Είναι εμφανής, η σημαντική προσφορά των Ελλήνων (Δυτικό)Μακεδόνων και γενικότερα του ελληνικού στοιχείου στην πρόοδο του Σεμλίνου (Ζεμουν). Το Ζέμουν ή Σεμλίνο (σερβικά: Земун, Zemun / Ζέμουν) είναι παραδουνάβια πόλη στη Σερβία και ένας από τους 17 δήμους που αποτελούν την σημερινή πόλη του Βελιγραδίου, την πρωτεύουσα της χώρας. Το χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι από την ΕΡΤ1 και το “ανέβασε” στο youtube ο χρήστης Giorgos Rotz.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.