ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης: Για πρώτη φορά στην Ιστορία μαζί οι τρεις Ιερές Εικόνες του Πόντου. Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος, Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα

12 Μαΐου 2018
14:04

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελάς, η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που διασώθηκαν κατά τον ξεριζωμό των προγόνων μας, μετά την Γενοκτονία και την καταστροφική μανία που διέπραξαν οι Τούρκοι, ανταμώθηκαν μαζί για πρώτη φορά στην Ιστορία σε ένα Προσκύνημα.

Οι Ιερές Εικόνες συνεόρτασαν μαζί στις 22 & 23 Απριλίου 2018 της Εορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι Ημαθίας παρουσία πλήθους Πιστών και Προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Κοζάνης και Σερβίων” κ.κ. Παύλου, “Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας” κ.κ.Παντελεήμωνος και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας” κ.κ. Ιωήλ, έπειτα από πρόταση του προέδρου του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Σωματείου Παναγίας Σουμελάς κ. Γεώργιου Τανιμανίδη και του προέδρου του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος κ. Χαράλαμπου Καζαντζίδη

Επιθυμία των τριών Σωματείων είναι αυτός ο συνεορτασμός να επαναλαμβάνεται σε κάθε αντίστοιχη Εορτή (Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, Παναγίας Σουμελά), έτσι ώστε να αποτελέσει την αφετηρία μιας Ιερής Παράδοσης, που θα προστεθεί στις Ιερές Παραδόσεις που για χιλιετίες φυλάσσονταν στις τρεις συνυπάρχουσες Ιερές Μονές στον Πόντο και τα τελευταία 50-70 χρόνια εδώ στην μητέρα Πατρίδα, στα αντίστοιχα Προσκυνήματα ή υπό ανασύσταση Ιερές Μονές.

Επόμενος συνεορτασμός (αντάμωμα) των Ιερών Εικόνων στον Εορτασμό της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, στις 23 και 24 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

Μία κίνηση Ιερή και Συμβολική με ένα πολλαπλό μήνυμα.

Μήνυμα Ενότητας, Αγάπης και Δύναμης για την Ορθοδοξία, για την Πατρίδα μας, για την Μακεδονία και για τον Ποντιακό Ελληνισμό !!!

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.