Χρόνια τώρα παρακολουθώ με πίκρα αλλά και αγανάκτηση τις μεγάλες ή μικρές, είτε παρατυπίες είτε καθυστερήσεις (εργολάβων ή όχι) από τις διάφορες ¨αναβαθμίσεις¨ πλατειών και οδών που όμως για τους δημότες παραμένουν ΠΑΓΙΔΕΣ με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Κοντεύουμε την 20ετία από την τελευταία αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας που με το τεράστιο χάλι της, μόνο πλατεία δεν είναι. Είναι αδιανόητο να περπατάς και να συναντάς ¨φυτεμένα¨ μπουλόνια για να στερεωθούν τα διάφορα κολωνάκια που όμως ελάχιστα είναι πλέον στην θέση τους. Αλλά και από καταργημένα ή αφαιρεμένα φωτιστικά, από τις βάσεις τους. Τα έρποντα καλώδια τους, θυμίζουν βομβαρδισμένη πλατεία. Η προχειρότητα σε κάθε εκδήλωση είναι χαρακτηριστική. Ηλεκτρικοί πίνακες, στερεωμένοι πρόχειρα στις μαρμάρινες κολώνες, πίνακες που καταργήθηκαν παραμένουν χωρίς να δικαιολογούν την παρουσία τους. Όποιος σύλλογος ή φορέας πραγματοποιεί κάποια εκδήλωση στην πλατεία, αφήνει πίσω και το στίγμα του μικρό ή μεγάλο, εξαρτάται από το πόσο νοικοκύρης είναι. Τα σπασμένα ή ξεκολλημένα μάρμαρα από τα διάφορα παρτέρια, παραμένουν εκεί χρόνια τώρα, χωρίς ποτέ να αποφασιστεί να επισκευαστούν.

Τα διάφορα αγάλματα βάφτηκαν με πλαστική μπογιά για να σκεπάσουν την ¨αγανάκτηση¨ κάποιων ¨θερμοκέφαλων¨ που ξέσπασαν γράφοντας το σύνθημα τους ή τον ¨νταλκά τους¨.  Εφτασαν κάποιοι να αφαιρέσουν τμήμα αλυσίδας από μεταλλικούς στύλους στο ηρώο των αξιωματικών.

Κανείς δεν είδε κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτε;;;; Μήνες τώρα περνώ από το σημείο και στρέφω πλέον το κεφάλι μου αλλού να μην βλέπω την κατάντια μας, γιατί κατάντια όλων μας είναι και όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής (που φυσικά έχει την μεγαλύτερη ευθύνη).

Το ξέρω ότι όπως και άλλες φορές θα δεχτώ την πιο ¨αισχρή κριτική¨ από συνδημότες μου που όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ δεν κάνουν τίποτε….. αλλά την κριτική την έχουν στο ΑΙΜΑ αλλά και στην ΨΥΧΗ τους.
Απορώ με την αδιαφορία μας, αλλά ελπίζω πάντα πως
ΚΑΤΙ…. ΚΑΠΟΤΕ…. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!!
ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 14-05-2018
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗΣ
Πρώην πρόεδρος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Και αθεράπευτος ενεργός πολίτης

Υ.Γ. (Μια χαρακτηριστική φωτογραφία στο πεζοδρόμιο Β.Κωνσταντίνου 2, το φωτιστικό έχει αφαιρεθεί, όμως τα καλώδια δεν φρόντισαν τουλάχιστον να τα τοποθετήσουν σε υπόγειο κουτί για να μην εγκυμονούν κίνδυνο ατυχήματος).