Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: “Υλοποιούμε τη Β’ φάση του έργου “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ».

16 Μαΐου 2018
13:48
Κανένα σχόλιο

H Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 υλοποιεί την πράξη με τίτλο «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ)».

Η πράξη είναι ενταγμένη στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών , Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ως έργο γέφυρα (phasing) στον άξονα προτεραιότητας 14«Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)» με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 – Ταμείο Συνοχής (Σ.Α Ε2751 και κωδικό πράξης 2017ΣΕ27510050) με συνολική δημόσια δαπάνη 3.614.155,90 €.

Αφορά την ολοκλήρωση των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης, την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) του πρώην Δήμου Ασκίου , την 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και τις συνδέσεις της εγκατάστασης με τα δίκτυα κοινής ωφελείας (Ο.Κ.Ω) και ειδικότερα με το δίκτυο της Δ.ΕΔΔΗΕ , του Ο.Τ.Ε. και της ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό τμήμα του φυσικού αντικειμένου , ήδη υλοποιείται η δωδεκάμηνη δοκιμαστική λειτουργία και λειτουργεί ήδη η σήραγγα εκτροπής των ομβρίων υδάτων του δημοτικού διαμερίσματος Γαλατινής.

Το ποσό των εκτελεσμένων εργασιών έως σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2.866.745,60 €.

Η περαίωση του όλου έργου θα γίνει στο τέλος του Νοεμβρίου του έτους 2018.

Η πράξη αποτελεί συνέχεια της πράξης «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΑΣΚΙΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με χρηματοδότηση από τη Σ.Α Ε0758 με προϋπολογισμό 8.869.538,45 € (με ΦΠΑ) για το σύνολο της πράξης (κυρίως έργο, εργασίες Ο.Κ.Ω. και αγορά γης) και σύμβαση ποσού 6.440.996,18 € (με ΦΠΑ) στην πρώτη φάση της οποίας υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου αποχέτευσης και η μελέτη εφαρμογής της Ε.Ε.Λ. συνολικής δαπάνης 1.966.257,84 € χωρίς Φ.Π.Α.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.