Μέσα από το ανάκτορο του Ουίνδσορ, ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Κουλούσιας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Βρε Καλώς τους», με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, για τις προετοιμασίες του βασιλικού γάμου, του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, το μενού της δεξίωσης και την μανία που επικρατεί στην Μεγάλη Βρετανία για το πολυαναμενόμενο γεγονός. Όπως τόνισε, ο ίδιος βρίκσεται στο Ουίνδσορ από τον Μάρτιο, οπότε και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον γάμο, οι οποίες περιελάμβαναν δοκιμασίες, αγορά πρώτων υλών, ελέγχους ασφάλειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέχρι να εγκριθεί το τελικό μενού, χρειάστηκε να γραφτούν περισσότερα από 50!

Ο κ. Κουλούσιας, αν και δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του μενού, δεν απέφυγε να μιλήσει για το «ύφος» του, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά αγγλικά πιάτα, με μοντέρνες πινελιές από αμερικανική και βραζιλιανική κουζίνα, ενώ δεν θα απουσιάσει το ελαιόλαδο και ο κρόκος Κοζάνης, καθώς η πόλη της δυτικής Μακεδονίας είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του έλληνα σεφ.

Όπως είπε ο κ. Κουλούσιας, ο επικεφαλής σεφ έχει μαγειρέψει και στον γάμο του πρίγκηπα Γουίλιαμ και μέσω συνεργατών απηύθυνε την πρόσκληση και στον Έλληνα συνάδελφό του. Σχετικά με την μανία με τα αναμνηστικά που έχουν κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα πρόσωπα των μελλόνυμφων, από σημαιάκια μέχρι cupcakes, ο έλληνας σεφ τόνισε πως τα καταστήματα αναμένουν να κάνουν τζίρο περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Κουλουσιας θα βρίσκεται στην Αθήνα μία ημέρα ακριβώς μετά τον γάμο, σε μαγαζί στο Χαλάνδρι, όπου θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα υπάρξει και δείγμα, από το φαγητό που ετοίμασε για τον γάμο.

Πηγή http://www.news247.gr