Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα μίλησε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, όπου παρουσίασε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει «Καθαρή Ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους», σχεδιασμός που θα επιταχύνει την καινοτομία σε θέματα καθαρής ενέργειας και θα αποτελέσει το αναπτυξιακό εργαλείο του μέλλοντος.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., αφού καλωσόρισε τον Επίτροπο, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην χώρα μας και στη βουλή των Ελλήνων, σχολίασε τις προοπτικές μετάβασης της χώρας μας, προς τις καθαρές μορφές ενέργειας, μέσα σε μια σταδιακώς μεταβαλλόμενη και συνεχώς αναπτυσσόμενη Ενεργειακή αγορά.

«Η δημιουργία ενός δίκαιου, ξεκάθαρου, σταθερού και μακροχρόνιου θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, μας αφορά ιδιαίτερα τους Έλληνες, διότι η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των καθαρών ενεργειών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, «..ώστε να καταφέρουμε την τόνωση των επενδύσεων σε τομείς που σχετίζονται με την καθαρή ενέργεια και να ενισχύσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία μας».

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, όμως, πέραν του χαιρετισμού του προς τον Επίτροπο και της ανάλυσης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, με δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και νέων θέσεων εργασίας, δεν παρέλειψε να χαιρετίσει την κίνηση της κυβέρνησης, για εκσυγχρονισμό των παλιών μονάδων παραγωγής (λιγνίτη) της ΔΕΗ, αναφέροντας την σημασία που έχει για το εγχώριο και περιφερειακό- τοπικό ΑΕΠ, η συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

O βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του λιγνίτη στην οικονομία της περιφέρειας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο να σημειώσει 2 πολύ σημαντικά ποσοστά που το αποδεικνύουν, καθώς η απόδοση της λιγνιτικής παραγωγής συμμετέχει κατά 25% στην διαμόρφωση του ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το ποσοστό διπλασιάζεται στον νομό της Κοζάνης και φτάνει στο 50%.

«Είναι σημαντικό για τους κατοίκους της Δυτ. Μακεδονίας να διατηρηθεί ο λιγνίτης, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης και ευχαρίστησε τον κύριο Επίτροπο για την εποικοδομητική συζήτηση και την παρουσία του.