Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής & Αναργύρων;

17 Μαΐου 2018
10:43

                                     

Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής αλλά και των Αναργύρων;

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ορισμένων “περίεργων” ειδήσεων για το αν και πότε κατατέθηκε το σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία αν και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπήρχε ήδη από το 2014, πήγε πίσω τέσσερα (4) χρόνια, ζητάμε με επίσημη ερώτηση μας στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μάθουμε, και μαζί με μας όλη η τοπική κοινωνία και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τι ακριβώς συμβαίνει.

Ελπίζουμε να μην είναι άλλο ένα πυροτέχνημα της σημερινής Περιφερειακής αρχής, κάτι στο οποίο, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει, και να μην ταλαιπωρούνται άδικα τόσοι συμπολίτες μας που περιμένουν τη μετεγκατάσταση των οικισμών τους.

Με την ερώτηση που κατέθεσε ο συνδυασμός μας ζητά:

” 1ο Να μας δοθεί αντίγραφο του Σχεδίου που στάλθηκε από τη ΔΕΗ στο Υπουργείο, προκειμένου να γνωρίζουμε επίσημα τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτό βάζει για την απαλλοτρίωση του οικισμού Ακρινής και τις μετεγκαταστάσεις  Ακρινής και Αναργύρων. Το θέμα της ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς στην κατάρτιση του εν λόγω Σχεδίου δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων και της Περιφέρειας, όπως συνέβη στην κατάρτιση του προηγούμενου Σχεδίου.

 

2ο Με δεδομένο ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) ήταν ήδη κατατεθειμένο στο Υπουργείο από το 2014 και αυτό που εκκρεμούσε ήταν η υπογραφή του και η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υπογραφής του ΠΔ μετά από αυτή την άσκοπη καθυστέρηση που μάλιστα κατοχυρώσατε και με Νόμο ( Άρθρο 147 Τροποποίηση του ν. 3937/2011).

 

3ο Σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων θα θέλαμε να γνωρίζουμε πότε αυτή προβλέπεται να κηρυχθεί.

 

4ο Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων των Αναργύρων που έχουν πληγεί από την δραματική κατολίσθηση του Ορυχείου Αμυνταίου.”

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

5 σχόλια

  • Γεωργία μέχρι εχθές πραγματικά είχα έναν προβληματισμό.
    Με αυτή σου την ερώτηση πραγματικά μου τον έλυσες.
    Έχεις – εχετε μπερδρευτεί τόσο πολύ που και για την ενδεχόμενη ματαίωση της συνάντησης Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ φταίει ο περιφερειάρχης και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
    Γεωργία σύνελθε και εσύ και οι σύμβουλοί σου

    • Γεωργία από το σχόλιο καταλαβαίνω ότι καλά έκανες και ρώτησες. Κανονικά έπρεπε αυτο το σχέδιο και ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να το πάνε άμεσα στα συμβούλια τους.

      • Προφανώς εννοείς ότι τα έχει τακτοποιήσει όλα ο Καρυπίδης, εξάλλου νοπη είναι το δελτίο τύπου που έβγαλε και πανηγύριζε γιατί λέει:Καρυπίδης: Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων στη ΔΕΗ !!! Επομένως έχεις δίκαιο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να έχει την παραμικρή ανησυχία !!!

    • Πας καλά άνθρωπε; Ως περιφερειακή Σύμβουλος ρωτάει το αυτονόητο. Θέλει να μάθει τι λέει το Σχέδιο που θα πάει για ΦΕΚ. Δεν πρέπει να ξέρουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι; και οι κάτοικοι πρέπει κανονικά να ενημερωθούν. Και ζητάει και χρονοδιάγραμμα και καλά κάνει γιατί μέχρι τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο συριζαίος περιφερειάρχης και οι συριζαίοι βουλευτές απλά αγοράζουν χρόνο. Λοιπόν όλοι πρέπει να πιέσουν να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση.

  • Κυρία Ζεμπιλιάδου σωστά ρωτάτε. Το είχατε πει κι στην Γενική συνέλευση στην Ακρινή. Να πουν πότε θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα αυτό έπρεπε να μπει στο Νόμο. Αλλιώς θα πάμε σε εκλογές και άντε πάλι από την αρχή να κάνουν καινούργιο σχέδιο και οι επόμενοι για να λένε απλά ότι κάτι κάνουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.