Εκδήλωση με τίτλο «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ. / ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κόμματος, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Τάσου Γαϊτάνη.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση επιθυμεί ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς στην Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως στοχεύει, όχι μόνο στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, αλλά βάλλει εναντίον του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, με σκοπό να προκαλέσει χάος, συμπληρώνοντας πως τα άρθρα που προβλέπουν τη μεταπήδηση συμβούλων από συνδυασμό σε συνδυασμό, την ενσωμάτωση συνδυασμών ή τη συνένωση θα προκαλέσουν χάος και θα καταστήσουν το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη έρμαιο σε τοπικά συμφέροντα και έκθετους στο λαϊκισμό.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε και τους βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ως τέτοιους τους εξής:

*Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

*Την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Ορισμένοι φόροι θα παρακρατούνται και θα δεσμεύονται υπέρ των δήμων ή των περιφερειών, προκειμένου να επιτελούν καλύτερα το έργο τους.

*Την εξυπηρέτηση του πολίτη µε την αύξηση των δραστηριοτήτων και των συναλλαγών που μπορούν να διεκπεραιωθούν σε ΚΕΠ.

*Προώθηση της χρήσης των ΣΔΙΤ για έργα και υπηρεσίες που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει σε χαμηλότερο κόστος και µε μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

*Προώθηση των διαδημοτικών συνεργειών για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων.

*Τη διευκόλυνση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από τους δήμους.

 

 

 

Φωτογραφίες αρκετή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης