kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε 10χρονο αγόρι

20 Μαΐου 2018
09:48

Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ανήλικο παιδί,  στην Πτολεμαΐδα σημειώθηκε χθες (Σάββατο 19/5) γύρω στις 22:30. To περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης, επί της οδού 25ης Μαρτίου κι από την επίθεση προκλήθηκε εκδορά – αμυχή στο πόδι του παιδιού, το οποίο και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, όπου, του παρείχαν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα. Όπως ήταν αναμενόμενο το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος (και όχι μόνο), οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

kozan.gr

 

 

 

 

 

13 σχόλια

  • Η μονη λυση ειναι να αλλαξει ο νόμος, να ισχυσει οτι ισχυει σ ολη την ευρωπη και σ ολο τον πολιτισμενο κοσμο! πουθενα δεν υπαρχουν αδεσποτα! Με αυτον το νόμο ολοι ειναι με δεμενα χερια, και οι δημοι και οι εισαγγελεις και ολοι! Ο νόμος του 14 προβλεπει επανενταξη! μονο στην ελλαδα ισχυει αυτο

  • με δημοτικη αρχη που “παταει” επανω στο νομο για να μην κανει τιποτα (φοβουμενοι τις μηνυσεις καποιων γραφικων τυπακων) να ειστε ετοιμοι ολοι για τα χειροτερα που ερχονται!

  • Με τις μηνύσεις, που εκδικάζονται μετά από χρόοοονια, δεν γίνεται τίποτε.

    Ν. 4235/2014
    12. α) Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις που λειτουργούν νόμιμα και που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα. Στην επιτροπή μετέχουν:
    αα) Ένας (1) κτηνίατρος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο και ο οποίος είναι, κατά προτίμηση, ο υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ελλείψει αυτού άλλος ιδιώτης κτηνίατρος.
    ββ) Ένας (1) εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων και ελλείψει αυτού εκπρόσωπος του οικείου Δήμου.
    γγ) Ένας (1) εκπρόσωπος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο, με τον αναπληρωτή του.
    Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Οι Δήμοι, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Περιφέρειες δημιουργούν δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία.
    β) Στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, την οριστική απόφαση λαμβάνει ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε Δήμο με απόφαση του Δημάρχου και αποτελείται από:
    αα) έναν κτηνίατρο της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας με τον αναπληρωτή του,
    ββ) έναν ιδιώτη κτηνίατρο που ασκεί νόμιμα το επάγγελμα στη Χώρα και δραστηριοποιείται στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου ή όμορου Δήμου με τον αναπληρωτή του,
    γγ) έναν κτηνίατρο που ασκεί νόμιμα το επάγγελμα στη Χώρα και συνεργάζεται με το φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου ή όμορου Δήμου με τον αναπληρωτή του.
    Σε περίπτωση επιθετικού ζώου ο Δήμος μπορεί να ζητήσει τη γνώμη εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.»

    • μπλα μπλα μπλα μπλα ζζζζζζζζζ καληνυχτα …. καποτε θα φεξει…. οταν τα αδεσποτα θα γινουν καμποσα εκατομμυρια!

  • Εάν πατούσε στον νόμο η δημοτική αρχή ΚΑΤΙ θα έκανε……..
    Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή ΠΕΤΑΕΙ αετό…..
    Οπότε…

  • ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ,ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

    • Δηλαδή φταίνε οι άνθρωποι που τους επιτίθενται τα αδέσποτα;
      Πρώτα δεν φταίνε οι άνθρωποι που τους επιτίθενται τα αδέσποτα και μετά τα ίδια.

  • Έχω δύο γειτόνισσες στην Πτολεμαΐδα, μάνα και κόρη, δίπλα από δημοτικό σχολείο οι οποίες έχουν εκτροφείο αδέσποτων τσομπανόσκυλων. Εάν αύριο συμβεί καμία θανατηφόρα επίθεση σε παιδάκι που πάει στο σχολείο του ή σε παιδάκι που παίζει στην γειτονιά το απόγευμα, θα πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα? Ας μας απαντήσουν οι νομικοί που διαβάζουν το άρθρο παρακαλώ? Ακούει κανένας εισαγγελέας τι συμβαίνει στην Πτολεμαΐδα κάθε ημέρα?

    • Τί θα γίνει; Ό,τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα στην Ελλάδα. Θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα, οι αρχές θα δράσουν άμεσα μετά το τραγικό συμβάν, θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες την Παρασκευή και από Δευτέρα ξανά τα ίδια.

  • Φταίει το παιδί που στραβοκοίταξε το αδέσποτο!
    Καλούνται οι υπάλληλοι του δήμου να δράσουν άμεσα, να περισυλλέξουν το παιδί και να το επανεντάξουν στο φυσικό του περιβάλλον, έξω από την πόλη, η οποία ανήκει δικαιωματικά στα αδέσποτα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.