Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” διοργάνωσε με επιτυχία την 12η συνάντηση χορωδιών στο Βελβεντό

20 Μαΐου 2018
20:12
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” διοργάνωσε με επιτυχία την 12η συνάντηση χορωδιών στο Βελβεντό. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού το Σάββατο 19 Μαΐου 2018. Συμμετείχαν όλα τα τμήματα του Συλλόγου “Βελβεντινές Φωνές” (παιδική – εφηβική – ενηλίκων) και η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων “Τα Κάστρα”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Βελβεντινές Φωνές” Κώστας Σιόμος ανοίγοντας την εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιλέξαμε τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διαπράχθηκε πριν 100 χρόνια (1914 – 1923) εναντίον των Ελληνικών πληθυσμών του Πόντου, για να τιμήσουμε τον μαρτυρικό Ελληνισμό της Μικρασίας για τα δεινά που υπέστη από τους αλλόθρησκους. Τον Ελληνισμό που έχει βαθειά ριζωμένες τις αξίες της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Λευτεριάς. Μα – καθώς λέει και ο ποιητής – “την Ρωμιοσύνη μην την κλαις”, αντιστέκεται και όταν ορθοποδεί, τότε “αντριεύει και θεριεύει” και τραγουδά τις “χαρές του κόσμου”, τα ανθρώπινα συναισθήματα, την ίδια τη ζωή και του λαού την προκοπή. Αυτές τις αξίες θέλουμε να εκφράσουμε σήμερα τραγουδώντας για σας, που αποτελείτε με την σταθερή παρουσία σας, το φιλόμουσο και καλλιεργημένο κοινό μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά, που μας βοήθησε αποφασιστικά α) για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του Συλλόγου μας στον Πειραιά, όπου συμμετείχαμε στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών στον οποίο αποσπάσαμε το α΄ βραβείο και β) για να πραγματοποιήσουμε την φετινή 12η Συνάντηση Χορωδιών στο Βελβεντό. Μια εκδήλωση, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τις πολύ καλές συνθήκες συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα μετεξελιχθεί σε πολιτισμικό φεστιβάλ και θα συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας».

Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου μας τραγούδησε: Στην παλιά μου γειτονιά, Τα δέκα καβουράκια, Ο ασπροδόντης καρχαρίας, Τα εφτά ποτάμια, Το βουνό.

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων τα τραγούδια: Ο μήνας έχει εννιά, Το τραμ το τελευταίο, Άστα τα μαλλάκια σου, Κάτι με τραβά κοντά σου, Λίγες καρδιές αγαπούνε, Ο καιρός των τσιγγάνων.

Έπαιξαν οι μουσικοί Καλέας Λάζαρος, Χατζητζήσης Νίκος, Κουλτζής Νίκος, Κουκάλη Ευτυχία, Κουκάλη Άννα, Καζάκη Μαίρη, Ματόπουλος Λεωνίδας, Τσιουκαρδάνης Γιάννης, Πουλιάνα Θεοδώρα. Μαέστρος η Αλεξάνδρα Παπά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.