Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

23 Μαΐου 2018
06:20

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας ήταν παρόν στη μεγάλη εκδήλωση της 19ης Μάη στην κεντρική πλατεία της Αγίας Σοφίας δίνοντας την υπόσχεση πως ΖΟΥΜΕ, ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.Η ικανοποίηση των Σωματείων εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων, γιατί πρώτη φορά έγινε κοινή εκδήλωση των τριών Ομοσπονδιών . Ευελπιστούμε πως η συνεργασία αυτή θα δικαιώσει τους αγώνες όλων των σωματείων . Οι εκπρόσωποι των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών κάλεσαν την ελληνική πολιτεία να ηγηθεί του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Το θέμα των δικαιωμάτων εξισλαμισθέντων Ελλήνων του Πόντου και των απογόνων τους, το ζήτημα των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας που οι πρόγονοί τους γενοκτονήθηκαν από τους οθωμανούς και Τούρκους, έθεσε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, από τη Λιβερά του Πόντου, πολιτικός εξόριστος στην Ελβετία, έχοντας κάνει ως πολιτικός κρατούμενος για περισσότερο από 10 χρόνια στις τουρκικές φυλακές, γιατί ζητούσε τα δικαιώματά του. Κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των Ποντίων ήταν ο βασικός ομιλητής. 

Δυστυχώς όμως η ειρηνική και επιτυχημένη καθ’ όλα εκδήλωση αμαυρώθηκε από την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς αντί να προβάλλονται τα σημαντικά γεγονότα που αναλύθηκαν στην εκδήλωση, κατάφεραν κάποιοι επιτήδειοι να αποσπάσουν την προσοχή όλων μας από τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένοντας έτσι άλυτα τα εγκλήματα της Γενοκτονίας.

Ως Σύλλογος καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη και συμφωνούμε απόλυτα με την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, παραθέτοντάς την ως έχει :

ΠΟΕ, ΠΟΠΣ, ΠΟΣΕΠ

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές Ομοσπονδιών αναφέρουν: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο».

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Ομοσπονδιών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Σέργιος Καλπαζίδης. 

Με τιμή το Δ.Σ.

8 σχόλια

  • Όταν χαρακτήρισε πρόσφατα «κατάπτυστο το συλλαλητήριο» για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη τον καταδικάσατε ;
    Όταν δήλωσε πως χέστηκε για το αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες τον καταδικάσατε ;
    Όταν έδωσε το πράσινο φως για πολύχρωμη εκδήλωση παράλληλα με εκείνη της μνήμης μιας σφαγής τον καταδικάσατε ;

    • Και όποιος λέει μ………ς πρέπει να τον πλακώσουμε στο ξύλο; να τον λιθοβολήσουμε; να τον μαχαιρώσουμε; Ειδικά ένας 75χρονος…Στο χωριό σου, τα παππούδια που λένε ότι βλακεία που διαφωνείς τα σηκώνεις από τα καφενεία για να τα πλακώσεις; Αυτό είναι σκέτος φασισμός!!!

  • 1.Δεν απάντησες σ΄αυτά που ρώτησα. Γιατί ;
    2.Και εγώ καταδικάζω τη βία, τουλάχιστον όσο και σύ. Με ονόμασες φασίστα. Με ξέρεις ;
    3.Ποιος είναι Μποτάρης.
    29 July 2014 • Μελέτη Η. Μελετόπουλου* Κάποτε, σε μία συνάντησή μας στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας το καλοκαίρι του 2009 , παρουσία κοινών φίλων (οπότε υπάρχουν και μάρτυρες), είχα ρωτήσει τον κ.Μπουτάρη ποιό είναι το όραμά του γιά την Θεσσαλονίκη. Άναυδος τον άκουσα να λέει ότι το όραμά του είναι η οθωμανική Θεσσαλονίκη.
    *Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης. http://www.antibaro.gr
    4. Ενωτική φυσιογνωμία ο Μπουτάρης. Στο πρόσωπό του συγκλίνουν η «Χουριέτ» και τα Ελληνόφωνα ΜΜΕ και ένας ¨Ποντιακός¨ Σύλλογος. Η «Χουριέτ» τον έκανε πρώτο θέμα και τα Ελληνόφωνα πλυντήρια συνειδήσεων προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε Κέννεντι !

  • Αυτός όμως είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεγάλε Δημοκράτη ..και όχι παππους στο καφενείο του χωριού …όπου συνήθως τα γεροντακια είναι και αγράμματα …Να προσέχει τι λέει και πόσο προκαλεί ? Ο κόσμος μαζεύει οργή και αγανακτιση …Τα περί φασισμού σου τα επεστρεφω για τον Αριστερόστροφο φασισμό του Ρουβίκωνα που δεν βλέπω να τον καταδικαζεις

    • Τον καταδικάζω και τον Ρουβίκωνα. Να τους πιάσουν όλους και μέσα (δεν πρόκειται όμως να γίνει γιατί οι μισοί είναι ασφαλίτες :p). Το θέμα είναι η αγανάκτηση του κόσμου να πάει εκεί που πρέπει, σε αυτούς που έχουν την ευθύνη και μάλιστα την πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση κι όχι να ξεφουσκώνει η οργή λιντσάροντας ένα δήμαρχο, σπάζοντας περιουσίες κλπ

  • Το αίμα των κατακρεουργηθέντων Ελλήνων απ’τους λύκους-τούρκους, ζητά δικαίωση, φωνάζει γι’αυτήν. Όσοι αδιαφορούν γι’αυτό και το πολεμούν κι εν ψυχρώ μάλιστα μας προδίδουν, πρέπει να τιμωρηθούν και παραδειγματικά. Το λοιπόν, αίσχος που ζητείται συγνώμη από αμετανόητους εχθρούς και προδότες, προτιμότερο θα’ταν να κρατηθεί αδιάφορη σιωπή…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.