Κοζάνη: Απέκτησε στέγη ο Σύλλογος τυφλών

23 Μαΐου 2018
08:29
Κανένα σχόλιο

Στο Δημαρχείο Κοζάνης θα φιλοξενηθεί προσωρινά ο νεοσύστατος Σύλλογος Τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.Ο νεοσύστατος Σύλλογος που μετά την εξασφάλισης της στέγης θα πραγματοποιήσει εκλογές το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον προσωρινό Πρόεδρο Ηλία Γιώτα. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Γιώτας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τα άτομα με προβλήματα όρασης αγγίζουν τα 500, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν με βάση τα προνοΐακά επιδόματα, στην Κοζάνη ο αριθμός φτάνει τα 206.

Στους άμεσους στόχους του Συλλόγου Τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, είναι να υπάρξει ενημέρωση που θα ξεκινήσει από τα σχολεία, με βιωματικά εργαστήρια μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille, μαθήματα κινητικότητας –προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, ενώ παράλληλα θα συσταθεί και υπηρεσία ομιλούντων βιβλίων, σε μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα προβλήματα αλλά και να αντιμετωπιστούν τα άτομα με τύφλωση και προβλήματα όρασης. Η προσβασιμότητα είναι ένα από τα θέματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους, επεσήμανε ο κ. Γιώτας, απεναντίας τα έργα που γίνονται σήμερα έχουν τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να κινούνται οι έχοντες προβλήματα όρασης, ευκολότερα στην πόλη.

Ο κ. Γιώτας υπογράμμισε ακόμα ότι ο νεοσύστατος σύλλογος τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, και οραματίζεται την άρση του ρατσισμού και της κοινωνικής αναλγησίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενώ ταυτοχρόνως στοχεύει στην πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση.

Δέσποινα Αμαραντίδου
Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.