702 πολίτες ζητούν να μην καταργηθούν 1050 θέσεις στάθμευσης , να μην πεζοδρομηθεί η μονοδρομηθεί η Π. Μελα

23 Μαΐου 2018
10:54

Προς

1) τον κ. Λευτέρη Ιωαννίδη Δήμαρχο Κοζάνης.

2) Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Κοιν: 1) κ. Καρυπίδη Θεόδωρο, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

2)Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας

Οι υπογράφοντες 702 πολίτες ζητούμε να μην καταργηθούν 1050 θέσεις στάθμευσης στο ευρύτερο κέντρο της Κοζάνης να μην απαγορευθεί η διέλευση αυτοκινήτων από το κέντρο και να μην πεζοδρομηθεί η Π. Μελά γιατί θα διαλυθεί η αγορά και θα νεκρώσει η πόλη.

Ειδικότερα ζητούμε από τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδη

και το Δημοτικό Συμβούλιο :

α) Να μην καταργηθούν 600 περίπου θέσεις στάθμευσης στην περιοχή Πλ. Λασάνη,Ολύμπου, Αρχελάου, Αριστοτέλους , Ελ. Βενιζέλου, 11ης Οκτωβρίου, Πολυζούλη,Θεσ/κης κλπ.που προγραμματίζει ο Δήμος.

Πρώτα υποχρεούται ο Δήμος να δημιουργήσει εκεί κοντά και σε απόσταση 200 μέτρα το πολύ,νέες θέσεις στάθμευσης και μετά να καταργήσει μόνο τόσες όσες θα είναι οι νέες θέσεις στάθμευσης.

Η στάθμευση στον χώρο του ΟΣΕ είναι απαράδεκτα μακρυά.

Επίσης η στάθμευση εκτός σχεδίου πόλεως δεν έχει καμιά λογική και είναι εκτός πραγματικότητος. [ οι προσφερόμενες κενές θέσεις στα κτίρια πάρκιγκ είναι πολύ λίγες και δεν επαρκούν ]. Δεν είναι λογικό να καλούνται οι άνθρωποι να παρκάρουν 1000 μέτρα ή και μακρύτερα από τον προορισμό τους, την αγορά και τις κατοικίες τους.

β) Να μην γίνει πεζοδρόμηση (είτε μονοδρόμηση )της Π. Μελά, ούτε της Τριανταφυλλίδη, και της Αριστοτέλους, ούτε και οι λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Τράντα-Τσιμηνάκη,Μ. Αλεξάνδρου –

Ελ. Βενιζέλου, μονοδρόμηση Γκέρτσου ούτε απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων από το κέντρο, γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας της πόλης .

γ) Να μην γίνει απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων στην περιοχή των 40 οικ. τετραγώνων στο κέντρο. όπου επεκτένεται το νέο “Ιστορικό Κέντρο” , Ανατολικά και Δυτικά της Π. Μελά και να μην ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ περίπου 450 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ εκεί.

δ) Ποδηλατόδρομοι να προβλεφθούν στις αυριανές επεκτάσεις , να μην γίνουν στην παλιά πόλη. Να μην γίνει ποδηλατόδρομος στην οδό Ολύμπου γιατί θα χαθούν περίπου 100 θέσεις στάθμευσης δημιουργώντας εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα . Είναι ανύπαρκτα τα ποδήλατα στην Ολύμπου, λόγω και της κλίσεως του εδάφους.

ε) Να δημιουργηθούν τουλάχιστον 4 θέσεις στάσης γιά επιβίβαση και αποβίβαση για τα αστικά λεωφορεία στην Πλ. Λασάνη και να προβλεφθεί εκεί Σταθμαρχείο.

στ) Άμεσα να κατασκευάσει ο Δήμος ένα εξωτερικό περιφερειακό δακτύλιο, ώστε να αποφορτισθεί η πόλη κατά το δυνατόν.

Παρατηρούμε οτι σε ορισμένες πόλεις που επιχειρήθηκε από τους Δήμους να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις ,απέτυχαν παταγωδώς , δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα στην αγορά και στην λειτουργία των πόλεων με αποτέλεσμα οι Δήμοι να τίς τροποποιούν και να τις ξηλώνουν.

Συνημμένα υποβάλλονται 35 σελίδες με 702 ονόματα επίθετα και υπογραφές .

Τριαντάφυλλος Διάφας

Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας

Δήμου Κοζάνης

Εκπρόσωπος όλων των ανωτέρω πολιτών.

Τηλ. 698 25 39 674

Υ. Γ. : Κατατέθηκε στο Δήμο Κοζάνης η 1η ενυπόγραφη ένσταση 702 πολιτών κατά του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

25 σχόλια

  • Να ψηφίσετε τον κ. Μαλούτα ή οποιον άλλον υπόσχεται πολλές θέσεις παρκινκ στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Με 702 υπογραφές δεν βγάζετε ούτε δημοτικό σύμβουλο.

    • κ. Ανώνυμε δεν έχει καμιά λογική το σχόλιο σου .

      Αν αυτό ταυτίζεται με τις θέσεις του Δημάρχου θα είναι μεγάλη απογοήτευση γιά τους κοζανίτες η ποιότητα της πολιτικής του

    • ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΕ !!

      ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ 702 που δεν είναι μόνο τόση αλλά είναι
      η πλειοψηφία των Κοζανιτών.

    • Αν αλλάξει και μια κουκκίδα σε έναν πίνακα ζωγραφικής αλλάζει όλη η εικόνα. Δεν εχω να πω τιποτα άλλο.

  • Στις ελληνικές πόλεις κανείς δεν τολμά να αλλάξει τίποτα! Σε μια πόλη μικρή είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να κινούνται στο ασφυκτικό της κέντρο με αυτοκίνητο κι όχι να περπατάνε ή να πηγαίνουν π.χ. με ποδήλατο. Ο Δήμος Κοζάνης δεν πρέπει να κάνει πίσω.

    • ΑΟΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ !!

      Δεν απαντά στα ΚΡΙΣΙΜΑ προβλήματα της Στάθμευσης !

      Ο Δήμος προτείνει να παρκάρουμε στά χωράφια και να
      ερχόμαστε με τα πόδια στην πόλη 1.500- 2.000 και πλέον.

      Ολοι οι σοβαροί Δήμοι έχουν κάνει μιά σειρά πάρκιγκ
      γύρο από το κέντρο .
      Ο Δήμος Κοζάνης τίποτε .

    • Ποδήλατο στην πόλη, για να χωράμε όλοι!
      Το ποδήλατο σέβεται την ανάγκη του ανθρώπου για ελεύθερο χώρο στην πόλη. Ενα παρκάκι, μια πλατεία, ένα σημείο από το οποίο να φαίνεται ο ουρανός είναι απαραίτητα για να ζούμε σαν άνθρωποι.
      Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα σπάταλο: Απαιτεί πολλαπλάσιο χώρο από τα άλλα μεταφορικά μέσα, τόσο για κίνηση όσο και για στάθμευση. Στις πόλεις, όπου ο ελεύθερος χώρος είναι τόσο δυσεύρετος, η κατάχρηση του ΙΧ αυτοκινήτου είναι προβληματική και για αυτόν τον λόγο. Το ποδήλατο έχει ελάχιστες απαιτήσεις και μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε πολύτιμο αστικό χώρο.
      “Ένα ποδήλατο καταλαμβάνει το πολύ 10% του χώρου που καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο.”

  • ο οσε δεν ειναι μακρια… η βαριεσθημαρα , η τεμπελια και
    η καλοπερασακιστικη διαθεση σας ειναι μακρια. ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

    • χααχαχχααχ

      δηλαδή εσύ περπατάς ;;;;;;;;;;;;;

      και ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ;;;;;;;;
      ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΝΕ;;;;;;;;;;;;

      ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ;;;;;;;

      ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ….
      ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΙΣΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ …

      ΓΡΑΨΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ….

      • κι εσυ ποιος εισαι δηλαδη ! κανενας ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ που αγκομαχαει να κουνησει τον πισινο του προφανως ! κι επειδη κοτσαρες ενα ονομα οτι να ναι θα σε παρουν ολοι στα σοβαρα! το τι σημαινει επωνυμα στο ιντερνετ το ξερουμε πια! απολυτως τιποτα! αυτα ειναι τα αποτελεσματα της υπερβολικης συγκεντρωσης ανθρωπων σε μια πολη που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ετσι οπως ειναι κατασκευασμενη ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

        • Μίλησε κανένας από το πηγάδι ;;;;;;;

          Το ονοματάκι σου δε μας το πες ;;;;

          ή ντρέπεται ο κύριος ή έχεις κάποιο συμφέρον !!!!

  • απο οτι φαινεται δεν εγιναν επιτοπιες καταγραφες για τις θεσεις παρκαρισματος στην πολη. λειψη η μελετη της ερευνητικης ομαδας

    • ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ !

      Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ
      ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

  • Θα παρακαλούσα τα ανώνυμα κατινιστικα σχόλια να σταματήσουν,δεν μένουν μόνο αργόσχολοι σε αυτή την πόλη,που τριγυρίζουν όλη μέρα για καφέ και για τσίπουρα,το τρολαρισμα το πληρώνεστε ,το ξέρουμε.Υπάρχουν νοικοκυριά και μαγαζιά που έχουν τις ανάγκες τους.

  • Θα πρέπει πριν τις εκλογές να καταθέτουν πλήρες προγράμμα αυτών που θα κάνουν και να μην παρεκκλίνουν από αυτά… μια τέτοια απόφαση επηρεάζει όλους τους κατοίκους του κέντρου και θα πρέπει να υπάρχει διαβούλευση πριν παρθεί κάποια απόφαση.

  • Τι μανία τους έπιασε να εφαρμόζουν μελέτες που δεν εχουν καμια σχέση με την καθημερινή πρακτική του μέσου εργαζομένου- ενεργού πολίτη. Πεζοδρομηστε λοιπόν και την Π Μελα και τη δημοκρατίας και διώξτε μας Απ την πόλη . Για πήτε μου όμως ο πεζος για τον οποίο κόπτεστε δήθεν δεν ειναι ο εποχούμενος.!

  • Προφανως δεν γνωριζουν οι περισσοτεροι το παραδειγμα των πεζοδρομησεων και των αναπλασεων στην πολη της Λαρισας καθως και τα ευργετικα αποτελεσματα που επεφερε στο κεντρο της με αυξηση της επισκεψιμοτητας και αναβαθμιση της ποιοτητας ζωης. Οσοι καλοπροαιρετοι σχολιαστες θελουν ας κανουν τον κοπο να επισκεφτουν και να δουν τι εχει κερδισει η Λαρισα στο κεντρο της που ειναι 3 φορες μεγαλυτερο της Κοζανης!!!

    • Eχει καμία σχέση η ρυμοτομία και το μέγεθος της Λάρισας με την Κοζάνη? Βλέπουμε τι κέρδισε η Πτολεμαΐδα και η Βέροια από τέτοιες παρεμβάσεις στο κέντρο τους γιαυτό και τις απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

  • να ξερεται οτι κανενας δεν θελει το καλο σας παντα καποιο συμφερον υπαρχει μαλλον τα οικοπεδα τους ειναι εκτος πολεως οπως των προηγουμενων που ανεβασαν την ΚΟΖΑΝΗ στην Αι λιοστρατα

  • οπως εγεινε το πειραμα με τα φαναρια και αφου τρακαρε ο κοσμακης αλαξε παλι στο προιγουμενο καθεστως.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.