ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στο Λύκειο (Δελτίο τύπου)

27 Ιανουαρίου 2017
16:55
Κανένα σχόλιο

Θέμης Μουμουλίδης: «Όταν μιλάμε για μεταρρύθμιση στο Λύκειο εννοούμε ουσιαστικό διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους»

Παρέμβαση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την Αναβάθμιση του Λυκείου και την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην πρώτη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Αναβάθμιση του Λυκείου και την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης με παρέμβαση του εξέφρασε την ανάγκη εκτενούς διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς:

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την μεταρρύθμιση ως μια διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου, η οποία θα απευθύνεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρωτίστως οι μαθητές, οι οικογένειες και βεβαίως η εκπαιδευτική κοινότητα. Καταλαβαίνω πως η Κοινοβουλευτική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο αριθμό συνεδριάσεων. Ωστόσο εκτιμώ ότι το Υπουργείο οφείλει να επιχειρήσει και πρέπει να τολμήσει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή μάλιστα που σε αυτό το διάλογο διαφαίνεται ότι υπάρχει διάθεση συναίνεσης από την πλειοψηφία των Κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Κύριε Υπουργέ οφείλουμε να επιχειρήσουμε την υπέρβαση και να συνομιλήσουμε τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς ανά Περιφέρεια με τον τρόπο και στο χρόνο που το Υπουργείο θα ορίσει.

Το πόρισμα κάθε Περιφέρειας -γνώμες ή απόψεις που θα ακουστούν και θα καταγραφούν- νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ώστε να το επεξεργαστούν και τελικά να συνθέσουν μια πιο διαχρονική, και μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση στα ζητήματα της Παιδείας.

Οφείλουμε δηλαδή να απευθυνθούμε με τον τρόπο που το Υπουργείο θα επιλέξει στην «πηγή» παραγωγής των προτάσεων που είναι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, αν θέλετε ακόμη και οι γονείς. Και θα πρέπει να γίνει με έναν τρόπο απλό και ουσιαστικό. Νομίζω πως από εκεί θα έχουμε και τις σημαντικότερες προτάσεις για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.