Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα “Γνωριμία με τον Eπίκουρο – έναν αρχαίο, πιο σύγχρονο από ποτέ”, το Σάββατο 2 Ιουνίου

24 Μαΐου 2018
11:46
Κανένα σχόλιο

Στις 2 Ιουνίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση – Συζήτηση στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας με θέμα «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ – ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ, ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γίνει γνωστή η Επικούρεια Φιλοσοφία και να αναδειχθεί  η διαχρονική της αξία.  Σύμφωνα με την διδασκαλία του Επίκουρου ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει την ατομική του ελευθερία εάν απελευθερωθεί από τους φόβους και τις ανησυχίες του και καταστεί αυτάρκης και ικανός να κατακτήσει την ψυχική του γαλήνη. Στόχος του είναι το ΗΔΕΩΣ ΖΗΝ, να ζει δηλαδή κανείς με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση και αυτό είναι εφικτό να το αποκτήσει ο άνθρωπος αρκεί να είναι δεκτικός στην μάθησή του.

Η φιλοσοφία του Επίκουρου υπηρετεί τη ζωή κι έχει μοναδικό σκοπό όπως κάθε γνώση ή ενέργεια, να φέρει τη γαλήνη και την ευτυχία στη ψυχή και το σώμα του ανθρώπου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.