Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Kάποια στιγμή να λύσουμε τέτοια απλά πράγματα της καθημερινότητας, ώστε να βελτιώσουμε λίγο την πόλη μας

24 Μαΐου 2018
21:27
Κανένα σχόλιο

Η φωτογραφία είναι από το σημείο που υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων στο χώρο της λαϊκής αγοράς, κοντά στα αστικά. Καθημερινά και από το μεσημέρι κιόλας και μετά, γεμίζουν, ξεχειλίζουν από σκουπίδια, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι συνέχεια γεμάτος σκουπίδια γύρω από τους κάδους, βρωμιές, ξεσκισμένες σακούλες από τα αδέσποτα, κούτες κλπ. Η περιοχή έχει πολλά καταστήματα και οικίες και είναι εμφανές ότι οι δύο κάδοι δεν επαρκούν. Λογικό είναι βέβαια, να πει κάποιος : και γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στις υπηρεσίες του Δήμου για να λυθεί; Η απάντηση λοιπόν, η οποία αποτελεί και το βασικό κίνητρο δημοσιοποίησης του προβλήματος, είναι η εξής : Αφενός η εμπειρία μου από ανάλογες “κρούσεις” και αναφορές προβλημάτων στο Δήμο ήταν παντελώς αρνητικές ως προς το αποτέλεσμα και αφετέρου αναρωτιέμαι και λέω… Αποκλείεται να είναι το μοναδικό πρόβλημα τέτοιου είδους, που έχει δηλ. να κάνει με την καθαριότητα της πόλης. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας, που κάθε, μα κάθε βράδυ μαζεύουν τα σκουπίδια από κάτω και σίγουρα κουράζονται περισσότερο, δεν αναφέρουν κάτι στους προϊσταμένους τους; Γνωρίζουμε βέβαια ότι συνήθως οι υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι και είναι απόλυτα κατανοητό ότι μέχρι να μάθουν μια εργασία, αποχωρούν κιόλας Από εκεί και πέρα, πόσο δύσκολο είναι να βάλει κάποιος υπεύθυνος, όνομα και πράγμα όμως, ένα μπλοκάκι μέσα στον χώρο του οδηγού του αππορριμματοφόρου και να του πει να σημειώνει τέτοια προβλήματα, ώστε άμεσα να λύνονται; Πόσο στοιχίζει ένα μπλοκάκι και ένα στυλό; 1 ευρώ και λίγο οργάνωση και μεράκι… Έχει τύχει να πετάξει ασυνείδητος γείτονας (γιατί κι εμείς τέτοιοι είμαστε, δεν φταίει ο Δήμος μόνο) ογκώδες αντικείμενο, χωρίς προφανώς να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για ογκώδη απορρίμματα και έμεινε εκεί 2 μήνες. Δύο μήνες το έβλεπαν οι υπάλληλοι κάθε βράδυ εκεί και δεν ενημέρωσε κανείς την υπηρεσία. Στους 2 μήνες το αναλάβαμε εμείς οι γείτονες. Δεν πάθαμε και τίποτα, και μάλλον έπρεπε να το κάνουμε πιο νωρίς, αλλά δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τέτοια απλά πράγματα της καθημερινότητας, ώστε να βελτιώσουμε λίγο την πόλη μας και τη ζωή μας; Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει η αρχή από τον Δήμο μας. Αυτός είναι ο ρόλος του εξάλλου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.